OVO JE SRAMOTA ŠTA SU JOJ URADILI! Odličnoj učenici su zabranili da bude na maturskom panou iz BIZARNOG RAZLOGA!
Učenica..., Foto: Printscreen

neverovatno

OVO JE SRAMOTA ŠTA SU JOJ URADILI! Odličnoj učenici su zabranili da bude na maturskom panou iz BIZARNOG RAZLOGA!

Diskriminisali su nas i diskriminišu i dalje

Objavljeno:

Odličnoj učenici IX razreda, pedagogica i direktorka škole zabranile su da bude na maturantskom panou, jer je, pazite sad, previše našminkana!

Diskriminisali su nas i diskriminišu i dalje. Mi izgleda baš volimo da smo i individualno ograničeni, ali i od strane sistema.

Ne tako mali broj nas je u osnovnim i srednjim školama prošla neku vrstu, nasilja, omalovažavanja i ponižavanja od strane nastavnika, profesora, direktora i zaposenih u školi uopšteno. Počelo je da se govori o vršnjačkom nasilju, zastupljeno je, ima ga, a o psihološkom zlostavljanju od strane zaposlednih u onome što se zove „odgojno obrazovna ustanova“ baš i ne.

Zašto? Prvi odgovor je zbog straha od sankcije te zaštićenosti od strane onih zbog kojih se takva lica i nalaze na tom radnom mestu. Drugi odgovor je što učenici u tim godinama i ne znaju da je to ustvari ponižavanje, iživljavanje, oblik nasilja i lečenja kompleksa. Ako ne dobiju objašnjenje od strane roditelja, teško da ih iko drugi može suočiti sa činjenicama i istinom. Ruku na srce još uvek ima izuzetaka koji nas ne samo da samo obrazuju nego nas i odgajaju.

Granice do kojih su spremni da idu u svom primitivizmu, zaostalošću i lečenju kompleksa javno je podelila Nejra Bajrić. Nejra je hrabra, prelepa i pri tome odlična učenica devetog razreda OŠ „ Treštenica“ Banovići. Naime, tinejdžerki je zabranjeno postavljanje fotografije na maturski pano od strane pedagogice pomenute škole Aldine Rahmanović, uz potpunu podršku direktorke škole Mevlide Mujić iz razloga što je, pazite ovo, po njihovom mišljenju devojčica bila previše našminkana. Demokratija je zaplakala, a ljudska prava traže izlaz!

– Izvukli ste bunt iz devojčice. Aplauz i hvala Vam!

U kojem paralelnom svemiru imate pravo iz bilo kojeg motiva zabraniti nekome ko sasvim regularno završava školu, da iz bilo kojeg razloga kao i ostali vršnjaci, prijatelji i kolege iz razreda ima svoj simbol mature, završetka jednog poglavlja školovanja, a kamoli zbog ove bizarnosti od razloga?

– Izvukli ste bunt iz devojčice. Aplauz i hvala Vam!

Povredili ste i ponizili tinejdžerku, teško da ćete moći mirno spavati zbog ove sramote, ali ste što je najpozitivnije u celoj priči iz nje ste izvukli buntovnički duh i volju da se bori za sebe. Iako razočarana, hrabro je ustala, ispričala svoju priču i dala nam nadu da polako, ali sigurno izlazimo iz lavirinta ćutanja..

BONUS VIDEO:

MAJSTORE, A KOČNICE?!? Dok je shvatila da je mehaničar upropastio auto već je bila do grla u vodi! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Aldina Durić, Mreža za izgradnju mira)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.