UKLONJENA SPOMEN PLOČA ZA UBIJENOG DAVIDA, SVEĆE I DUNJA IŠČUPANI! Najviše boli što njegovo srce visi na drvetu
IŠČUPANO DAVIDOVO SRCE I DVE DUNJE:, Foto: Facebook / Pravda za Davida

tužno i ružno

UKLONJENA SPOMEN PLOČA ZA UBIJENOG DAVIDA, SVEĆE I DUNJA IŠČUPANI! Najviše boli što njegovo srce visi na drvetu

Jedan detalj je sve zgrozio

Objavljeno:

Ubistvo Davida Dragičevića, dvadesetjednogodišnjeg mladića iz Banja Luke i dalje nije razjašnjeno, a sve oko ovog slučaja okupira pažnju javnosti.

Prema roditeljima i većem delu javnosti, svakim danom David se ubija iznova, a postpuci nadležnih u Republici Srpskoj nikako ne nailaze na odobravanje ghrađana.

Nedavno su članovi grupe Pravda za Davida napravili srce od kamenja i cveća, a u sredini je stavljena ploča na kojoj je pisalo "David 24.3.2018", na mestu gde je pronađeno Davidovo telo 24. marta 2018. godine.

U blizini srca su zasadili dve dunje, te na jednoj stavili natpis "Pravda", a na drugoj "Istina". Sve ovo u čast nastardalog mladića, čiji se roditelji, prijatelji, i mnogi građani koji se više od godinu dana bore da saznaju ko je ubio Davida Dragičevića i zašto?

Komunalna policija je ubrzo izdala rešenje kojem se naređuje nepoznatim osobama da uklone spomen ploču, obeležja i dve dunje, kao i da ukoliko se pomenute stvari ne uklone u roku od 24 časa, oni će biti uklonjene, a troškove će snositi nepoznate osobe koje su tu postavile te stvari.

Na kraju se to i dogodilo...

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije na kojima se vidi da je ploča uklonjena, a cveće i dunje iščupane.

Građani na društevnim mrežama komentarišu ovaj postupak i istim su ogorčeni.

Ono što je noge zgrozilo je što je Davidovo srce koje je visilo na drvetu, tu i ostalo, ali je polomljeno.

Podsetimo, David Dragičević je 7. aprila 2018. godine sahranjen na banjalučkom Novom groblju, a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani 12. marta ove godine i ponovo sahranjeni 15. marta u austrijskom gradu u kojem živi njegova majka.

Njegov otac Davor Dragičević, predao je papire za azil u Austriji. Kako je otkrio u intervjuu za austrijski medij Balkan Stories, u Bosni i Hercegovini strahuje za život, ne može se više boriti za pravdu za svoje ubijeno dete, pa želi to da nastavi u Austriji.

BONUS VIDEO: VI DA STE NEKE DEVOJKE BILE BI NA FAKULTETU! Građani koji podržavaju Jutku, izvređali sve novinare!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.