NEĆU U KOALICIJU S BAKIROM, NITI ĆE BIH U NATO, DAĆU OSTAVKU: Dodik sve OBJASNIO na SVOJ NAČIN
On kad kaže... Milorad Dodik, Foto: Printscreen/RTRS

uvek jasan

NEĆU U KOALICIJU S BAKIROM, NITI ĆE BIH U NATO, DAĆU OSTAVKU: Dodik sve OBJASNIO na SVOJ NAČIN

Nije nepoznato da ja preispitujem svoj boravak u Predsedništvu

Objavljeno:

Predsedavajući Predsedništva SNSD Milorad Dodik izjavio je danas da njegova stranka neće ići ni u kakvu koaliciju sa SDA, niti će potpisivati programski dokument, već je cilj da se ide samo u tehničku koaliciju.

On je na konferenciji za novinare rekao da će u sredu biti na sastanku u Parlamentu BiH sa Draganom Čovićem, liderom HDZ-a i Bakirom Izetbegovićem, liderom SDA, a jedna od glavnih tema biće formiranje vlasti na nivou BiH, prenose Nezavisne.

Prema njegovim rečima, EU očekuje što brže formiranje vlasti bez bilo kakvog uslovljavanja, te podseća da NATO nije opcija Republike Srpske.

- Nije nepoznato da ja preispitujem svoj boravak u Predsedništvu - rekao je Dodik pojašnjavajući šta je mislio kada je rekao da će napustiti Predsedništvo ako zajedno s drugim kolegama u Predsedništvu najduže za godinu ne uspe da vrati Bosnu i Hercegovinu sa "sadašnjeg puta samouništenja na pravi put".

Komentarišući navodni stav Brisela kako želi da BiH brzo formira državnu vlast bez ikakvih uslovljavanja pa i bez uslovljavanja MAP-om, on je rekao da je slobodan izbor zemalja da budu ili ne budu u NATO, prenosi Klix.

- U EU imate pet članica koje nisu članice NATO-a, a i to je slobodan izbor zemalja. EU neće žrtvovati taj princip. SDA pokušava da nametne da pre formiranja Saveta ministara usvojimo MAP. Sve što se radilo u vezi s tim proteklih godina radilo se mimo SNSD-a, a sve odluke koje su ranije donete imale su cilj da se trasira put za razne vrste integracija pa i za saradnju s NATO-om. Ta saradnja i danas postoji i na tome se zadržavamo - rekao je Dodik.

BONUS VIDEO:

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Prevaranti su uhvaćeni, a primanje mita za izgradnju stanova je OZBILJNA BRUKA ZA CIP!

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.