DANAS BI DAVID NAPUNIO 22 GODINE: Umesto rođendanskih svećica, prijatelji palili sveće za pokoj njegove duše (FOTO)
Danas bi David Dragičević napunio 22 godine, Foto: EPA/Vladimir Stojković

nije dočekao

DANAS BI DAVID NAPUNIO 22 GODINE: Umesto rođendanskih svećica, prijatelji palili sveće za pokoj njegove duše (FOTO)

Prijatelji Davida Dragičevića danas su, na dan kada bi navršio 22 godine da je živ, istakli da će, iako ga nema fizički, ostati zauvek s njima

Objavljeno:

Danas bi David Dragičević napunio 22 godine. Ovom momku život je oduzet, prema rečima njegovog oca Davora, 23. marta prošle godine. Ubice i naručioci nisu poznati do danas.

Oko stotinu građana i članova grupe Pravda za Davida posetilo je danas Davidov grob. Prijatelji pokojnog mladića potom su se okupili na Trgu Krajine, sa kojeg su u nebo pustili 22 balona na kojima je bila nalepnica sa Davidovim likom.

"Danas smo ovdje zbog Davidovog rođendana, jer ovde su bili zadnji njegovi tragovi", rekla je Emilija Zebić, Davidova najbolja prijateljica.

Ona je navela da Davida "nema fizički", ali da će on zauvek biti sa svojim prijateljima.

"Želio je porodicu, djecu, želio je da živi. Volio je život, a više ga nema. Nema ga fizički, ali će zauvek biti s nama. Oni koji su ga mučili, silovali i ubili, šest dana, on će vas mrtav ubiti", kazala je Emilija.

Davidovi roditelji Davor i Suzana, nisu posetili njegov grob niti su bili na Trgu Krajine. Suzana koja inače živi u Austriji je trenutno tamo, a od 30. decembra ne zna se gde je Davidov otac Davor Dragičević. MUP RS za njim je raspisao poternicu, jer ga tereti za navodni pokušaj državnog udara.

Podsetimo, David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo npronađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas kod tvrđave Kastel. Tužilaštvo je nakon pritiska roditelja i javnostoi kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

David Dragičević je rođen 31. januara 1997. godine u Banjaluci. Njegovi roditelji i prijatelji smatraju da je ubijen, zbog čega su se deset meseci okupljali u centru Banjaluke, tražeći istinu i pravdu.

Podsetimo, telo Davida Dragičevića će, prema rečima njegove majke Suzane, uskoro, biti ekshumirano i odveženo van granica najmračnijeg prostora u Evropi. Tu će biti sahranjen i tu će mu biti večni dom, rekla je ona za medije nedavno.

Umesto rođendanskih svećica. Davidovi prijatelji danas su upalili sveće za pokoj njegove duše.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.