FILM KOJI SVE OBJAŠNJAVA: Evo zašto su ZAISTA počeli protesti Pravda za Davida (VIDEO)
I dalje se ne zna ko su ubice Davida Dragičevića, Foto: AP

NEREŠENO UBISTVO MLADIĆA

FILM KOJI SVE OBJAŠNJAVA: Evo zašto su ZAISTA počeli protesti Pravda za Davida (VIDEO)

Ono što svi zaboravljaju je kako su protesti počeli i zašto

Objavljeno:

Smrt Davida Dragičevića, koja je potresla čitav region, još uvek nije rešena, a pokušaji zataškavanja njegovog ubistva uzrokovali su proteste koji već mesecima traju u Banja Luci.

U decembru je došlo do eskalacije svih dešavanja oko pokreta "Pravda za Davida", koji je nastao kada otac ubijenog Davida, Davor Dragičević, nije hteo da prećuti veliku nepravdu nanesenu njegovom sinu.

Tada je, nakon hapšenja Dragičevića i njegove bivše supruge, Davidove majke, došlo do velikog okršaja građana i policije na Trgu Krajine, a region su obišli nerealni snimci policijske brutalnosti:

U međuvremenu su se pojavile optužbe da su svi pripadnici "Pravde za Davida" nekakvi strani plaćenici čiji je cilj da sruše Republiku Srpsku.

Međutim, ono što svi zaboravljaju je kako su protesti počeli i zašto - da je sve pokrenuo jedan otac koji želi da spreči zataškavanje ubistva svog sina od strane policije, i koji želi da vidi one koji su odgovorni pred licem pravde.

Lako je iskoristiti politiku kako bi se skrenula pažnja sa te činjenice - da je mladić (21) brutalno ubijen, i da su to pokušali da sakriju.

Ovaj film objašnjava kako i zašto je sve počelo:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.