REKONSTRUKCIJA ZATAŠKAVANJA! Ovo su ključna imena koja se pominju u slučaju ubistva Davida Dragičevića
Pitanje i dalje nema odgovor, Foto: AP

pravda za davida

REKONSTRUKCIJA ZATAŠKAVANJA! Ovo su ključna imena koja se pominju u slučaju ubistva Davida Dragičevića

Klupko se odmotava...

Objavljeno:

Misteriozna smrt Davida Dragičevića dobila je oblik prave političke drame, pošto je otac mladića Davor Dragičević razotkrio šokantno zataškavanje i pokrenuo više hiljada građana Banja Luke da mesecima protestvuju kako bise otkrila istina.

U slučaju ubijenog mladića, čiju je smrt policija prvo opisala kao "zadesnu", da bi zatim zaključila kako je ipak ubijen, pominju se nekoliko imena.

Pre svega, podenešena je jedna krivična prijava, protiv Alena Kukića, koji se tereti za krivično delo pomoći počiniocu nakon počinjena krivičnog dela u slučaju "David Dragičević".

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, izvršioci Davidovog ubistva 18. marta 2018. godine oko 4:00 sati u ulici Velibora Janjetovića Janje kod broja 27, u neposrednoj blizini kuće Miomira Kurušića, verbalno, besnim i histeričnim glasom napali Davida, pretili mu pa ga fizički napali. - Oštećeni je usled takvog napada i verbalnih pretnji, plašeći se za svoj život, bežao od izvršilaca i pao niz strmu obalu reke Crkvene, visine blizu 4,5 metara, u nabujalu reku Crkvenu ili su ga izvršioci s te obale gurnuli u reku, da bi u kratkom vremenskom periodu nakon dospeća u vodu kod oštećenog nastupila smrt usled utopljenja u vodi - navodi se.

Novinar Slobodan Vasković objavio je na svom blogu skenirani podnesak u kojem se navodi kako iz do sada prikupljenih dokaza proizilazi osnovana sumnja da je osumnjičeni Kukić 25. marta 2018. godine u ulici Velibora Janjetovića Janje u Banjoj Luci, u objektu servisa motornih vozila "MK", s namerom da pomogne da ubica Davida Dragičevića ne bude otkriven, iz memorije računara obrisao frejmove videozapisa za dan 18. mart 2018. godine.

Veštačenjem nadzornih kamera u ovoj ulici i s apartmana Vesto utvrđeno da je David prošao pored kuće Kurušića.

Brisanjem snimaka s nadzornih kamera s objekta "MK" Kukić je pomogao da se činjenice ne otkriju i da počinilac ne bude otkriven.

A to je od njega tražio Đorđe Rađen, čija je kuća navodno pokradena - od strane Davida Dragičevića.

Kukić je u MUP-u rekao kako je na poziv Đorđa Rađena 18. marta 2018. otišao do vlasnika apartmana Vesto Vujadina Savanovića kako bi pregledali snimke koje su zabeležile njegove kamere u vezi s krađom koja je navodno izvršena u Rađenovoj kući. Dva dana kasnije je presnimio snimke s apartmana od 17. marta 2018. od 6:40 sati ujutro do 18. marta 2018. do 5:00 sati ujutro. Potom ga je Rađen zvao da presnime snimke s kamera na MK servisu, što je učinio nakon nekoliko pokušaja u dva fajla na desktopu, koje je nakon presnimavanja izbrisao. Na tim snimcima se videla nepoznata osoba.

Kukić i je dalje tokom ispitivanja pred policijskim službenicima priznao da je obrisao neke frejmove video zapisa nadzornih kamera nakon što ga je Rađen pitao mogu li se obrisati.

- Osumnjičeni je naveo da je obrisao fajlove na kojim se nalazi nepoznata osoba koja prolazi pored MK servisa (6-8 fajlova) te da mu je te fajlove pokazao Đorđe Rađen i rekao mu da ih obriše. (...) Naveo je da nije pitao Rađena zašto želi da se ti fajlovi obrišu - navodi se.

Vlasnik MK servisa, čije nadzorne kamere su navodno snimile lopova, je kazao kako ga je zvao i policajac Duško Purišić iz PS Lauš i pitao može li mu dati video snimke i da mu je on kazao kako su kod njega bili Rađen i Kukić, da su pronašli neke snimke i da će se vratiti kasnije. Došla su i četiri inspektora kojima je Kukić pomogao da dođu do snimaka na kompjuteru, ali svedoku nije poznato šta su radili jer je otišao u radnju da radi.

Policajac Purišić kazao je kako ga je inspektor Bojan Karanović 18. marta obavestio da mu je Rađen prijavio usmeno kako mu je neko iz kuće oduzeo laptop i druge predmete. Karanović je Purišiću rekao je kako je počeo da radi na rasvetljavanju slučaja 19. marta i da je od 25. marta nekoliko puta putem Vibera kontaktirao Rađena u vezi sa snimcima, a kako bi dobio CD-ove. Rađen je dao snimke Karanoviću koji je putem vibera Purišiću poslao samo delove.

Novinar Slobodan Vasković na svom blogu objavio je viber prepisku koja se, kako tvrdi, odvijala između inspektora Bojana Karanovića i Đorđa Rađena, vlasnika opljačkane kuče za čiju je pljačku policija okrivila Davida Dragičevića.

Đorđe Rađen je inspektoru Bojanu Karanoviću, dan nakon nestanka Davida i dan nakon režirane pljačke, sugerisao porukom:

- Da li vam je poznato Dragicevic David živi na pobrdju, mogao je videti kuĆu sa brda + po Fejzbuk profilu je klosar narkoman - da je David Dragičević opljačkao njegovu kuću, u ulici Velibora Janjetovića Janje, u noći 18.03.2018. godine.

Karanović mu je odgovorio da je David nestao u petak, na šta mu je Rađen odogovrio da "odeća odgovara" - što, kako piše Slobodan Vasković, Rađen nikako nije mogao da zna, jer Davida nije video, osim ako nije, kako Vaskovič misli, lagao.

Slobodan Vasković zatim tvrdi:

- Naravno da nije moguće da je Rađen “po fejzbuk profilu” zaključio da je David opljačkao njegovu kuću i da je “klošar i narkoman”, a da su to isto osam dana nakon toga, “istragom” utvrdili i “eksperti iz MUP-a RS”, već je reč o unapred smišljenom scenariju u kojem je svako igrao svoju ulogu.

Na pres konferenciji 26.03.2018. godine, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, potvrđuje Rađenove reči, tako što javno optužuje Davida Dragičevića da je opljačkao Rađenovu kuću na Laušu, uz konstataciju “to je dokazano”.

Davor Lukač, ministar unutrašnjih poslova, je na sednici parlamenta branio Đorđa Rađena, tvrdeći da Davor Dragičević iznosi neistine na račun njegovog štićenika, piše Slobodan Vasković.

– Još jedna neistina, koju je Davor Dragičević iznosio više puta, i meni lično ranije na nekim sastancima rekao – Kako je Rađen Đorđe izjavio u svojoj izjavi da zna kako je u njegovu kuću provalio David Dragičević, a u to se vreme još nije znalo, čak otac nije bio ni prijavio nestanak. On daje izjavu o provali u 11 sati, a Davor Dragičević u 13.45 prijavljuje nestanak svog sina – rekao je Dragan Lukač na sednici Narodne skupštine RS-a, održane 10. maja ove godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.