BOSANCI OPTUŽUJU SVOJE: Bakir je VUČIĆEV ŠPIJUN, hoće da rasturi BiH!
Neki u BIH misle da radi za Beograd, Foto: EPA

bosanski lonac

BOSANCI OPTUŽUJU SVOJE: Bakir je VUČIĆEV ŠPIJUN, hoće da rasturi BiH!

Raspojasani Vučić uz licemerni Erdoganov blagoslov drugom rukicom miluje svog sarajevskog igrača u velikosrpskom projektu rasturanja dejtonske države

Objavljeno:

Bakir Hadžiomerović, bošnjački novinar i bivši urednik Federalne televizije, napao je svog imenjaka Izetbegovića, bošnjačkog člana predsedništva BIH i predsednika SDA, da je srpski špijun i da radi direktno po diktatu srpskog predsednika Vučića:

Izetbegović će nas prodati: Bakir Hadžiomerović
Izetbegović će nas prodati: Bakir Hadžiomerovićfoto: Printscreen

- Dok sarajevska tišina zlokobno odzvanja, militantnu paradu pod nazivom „Vek pobednika“ (nakinđurenu sa više od osam hiljada do zuba naoružanih vojnika, stotinama haubica, tenkova i desetinama modernih aviona), u društvu Aleksandra Vučića ispratili su Željka Cvijanović i Milorad Dodik. Režim u Beogradu, eto, pokazuje kako poslije gubitka Kosova i dalje ozbiljno računaju na „prekodrinsku braću“ i genocidom poharane teritorije u Republici Srpskoj - rekao je Hadžiomerović za Avaz i pojasnio:

- Na marginama jučerašnjeg samita u Parizu, Izetbegović je primijećen u konspirativnom druženju sa turskim i srbijanskim predsjednikom. Taj „slučajni“ susret navodno je bio i jedini razlog Izetbegovićevog putovanja u francusku metropolu. Neslužbeno se doznaje kako su Erdogan i Vučić obećali ličnu podršku i osobni angažman za o(p)stanak SDA u bh. vlasti. Bio bi to, nesumnjivo, najkonkretniji dokaz o ulozi srbijanskog režima u ovdašnjoj postizbornoj kombinatorici - kaže dalje bosanski novinar i potom poentira:

- Dok nam, dakle, jednom šapom prijeti zastrašujućom vojnom mašinerijom i priziva „neke nove bitke“, raspojasani Vučić uz licemjerni Erdoganov blagoslov drugom rukicom miluje svog sarajevskog igrača u velikosrpskom projektu rasturanja dejtonske države. Jer beogradski režim dobro zna da je BiH moguće podijeliti samo u koaliciji sa Izetbegovićevom SDA. Uostalom, o tome detaljno govore i arhivi ozloglašene, ali neugašene „Službe državne bezbednosti“ - zaključuje Hadžiomerović.

BONUS VIDEO:

Goran Vesić o saobraćajnoj nesreći u Resavskoj

(Espreso.co.rs/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.