Zvali su ga Magistar: Vojislav Šešelj na spisku 1.423 bosanskih udbaša?! (FOTO)

udba je naša sudba

Zvali su ga Magistar: Vojislav Šešelj na spisku 1.423 bosanskih udbaša?! (FOTO)

- To je hrvatska ujdurma, pokušavaju politički da mi naude, ali neće uspeti. Nikad nisam radio za bilo koju tajnu službu - poručuje Vojislav Šešelj za Espreso
Objavljeno: 15:30h
Lider SRS Vojislav Šešelj bio je saradnik bosanskog ogranka Udbe?! Pozivajući se na podatke iz
knjige "Čuvari Jugoslavije: Suradnici UDBE u Bosni i Hercegovini",
portal Grohotom je objavio spisak 1.423 saradnika UDBA iz BiH . Zanimljivo je da se među njima nalazi i ime "Šešelj (Nikole) Vojislav", rođen 1945. godine u Sarajevu
. Njegovo šifrovano ime bilo je "Magistar" . U izjavi za Espreso Šešelj demantuje da je bilo kad sarađivao s bilo kojom tajnom službom.
Printscreen
- Prvi put sam čuo za taj podatak pre 13 godina - kaže na početku Šešelj, pa nastavlja: - Te knjige o navodnim pripadnicima Udbe štampao je u 4 toma Franjevački samostan u Širokom Brijegu. Dakle, Hrvati. Mladen Naletelić Tuta pokazivao mi ih je u Hagu.
Što bi Vulin rekao, pravi švrćan: Prepoznajete li srpskog političara sa slike? (FOTO)
Prema rečima prvog radikala, u pitanju je hrvatska ujdurma čiji je cilj da mu se politički naudi. Bezuspešno, dodaje Šešelj. - Ja sam navodno pratio Žarka Karišika, asistenta na Ekonomskom fakultetu tokom 1979. godine, iako tog Karišika nikad nisam upoznao, što je i on potvrdio godinama kasnije. On je pisao neke knjige ispod kojih se potpisivao kao "Durmitara", spoj dve reči - Durmitor i Tara, što vam govori koliko je odlepio.
Jelena Vučetić
U knjigama o bosanskim udbašima nalazi se i Šešeljeva pristupnica najjačoj tajnoj službi na ovim prostorima. - Bez potpisa! Našli su neki saradnički list Udbe, na pisaćoj mašini otkucali moje podatke, ali nigde nema mog potpisa. Probali su da me "spakuju", ali nisu to baš znalački odradili - zaključuje Šešelj u izjavi za naš portal.
UDBA, nastala je 1946. OZNA "UDBA" postalo je i ostalo simbol za "službu" i tajnu policiju
cinkarenje Kompetan spisak bosanskih udbaša možete pronaći
ovde .

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.