DA LI JE OVO ZAISTA MOGLO DA NACRTA DETE? Crtež koji je uznemirio Bosnu možda je FABRIKOVAN!
Foto: Facebook printscreen

uznemirujuće

DA LI JE OVO ZAISTA MOGLO DA NACRTA DETE? Crtež koji je uznemirio Bosnu možda je FABRIKOVAN!

Ovo su dokazi

Objavljeno: 10:56h

Bosansku javnost uzburkao je navodni crtež šestogodišnjeg deteta na kojem se vide nasmejani ljudi sa šajkačama među spomenicima Srebrenice, o čemu je pisao portal "Avaz".

Crtež je prvo objavljen na Fejsbuk stranici pod imenom Otac Pajsije.

- Na ovako svečan dan, imam čast da s vama podelim divan umetnički rad autora predškolskog uzrasta o temi „Sreća“. Dok su njegovi drugovi kao inspiraciju izabrali judojevrejske motive Pokemona i paganske, šizofreničke podvale Nindža kornjača, ovaj budući vitez pravoslavlja je izabrao da živopiše proslavu oslobođenja vekovno srpske Srebrenice i time sebi već u ranoj mladosti osigurao mesto u carstvu nebeskom – objavljeno je na Fejsbuk profilu pod imenom "otac Pajsije".

A evo i crteža:

Crtež
Crtež foto: Facebook printscreen

Poprilično je zabinjavajuće da dete nacrta ovako nešto, pa je moguće da je crtež, kao što su čitaoci "Espresa" primetili, možda i fabrikovan.

Naime, primećeno je da postoji razlika između crteža sunca i spomenika, i ljudskih figura sa zastavom. Deca tog uzrasta ne mogu da crtaju pravilne oblike poput trougla i kruga, tvrdi jedan čitalac.

Dakle, teorija je da je dete možda nacrtalo sunce ili čak pokušalo da nacrta drveće, međutim, figure sa zastavom je navodno dodao roditelj, očigledno ne sa dobrom namerom.

Mnogi su sa razlogom ovaj crtež našli za uvredljiv, pa bi zaista i bilo bolje da je nije tačno da ga je nacrtalo šestogodišnje dete.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.