"NE MOGU DA ZAMISLIM DA GLEDAM SVOJE DETE KAKO UMIRE": Na ročištu male Džene pušten snimak kobne operacije!
Džena Gadžun, Foto: Facebook/Muris Mure Gadzun

BIH

"NE MOGU DA ZAMISLIM DA GLEDAM SVOJE DETE KAKO UMIRE": Na ročištu male Džene pušten snimak kobne operacije!

Predmet "Džena Gadžun" traje već mesecima i više puta je prekidan, te su ročišta samim tim i odlagana

Objavljeno:

Na jučerašnjem ročištu u Kantonalom sudu u Sarajevu prikazan je snimak operacije devojčice Džene Gadžun kojem njena majka, Amila, nije prisustvovala ali je rekla da je to bio "jedan od najtežih momenata za porodicu".

"Posebno nas je potreslo jučerašnje ročište jer, kako kažu, bio je pušten video-snimak operacije. Ne mogu da zamisli da gledam tu scenu i svoje dete kako umire", rekla je majka za Avaz.

Predmet "Džena Gadžun" traje već mesecima i više puta je prekidan, te su ročišta samim tim i odlagana.

Optužnica u slučaju smrti malene Džene Gadžun potvrđena je 11. jula ove godine, a optuženi su Suad Rožajc, Nina Jovanović i Jasmina Halimić.

Džena Gadžun
foto: Printscreen/Youtube/Klix.ba

"Za svo ovo suđenje koliko traje naslušali smo se svega i svačega. Svaki put posle svakog svedočenja ostanemo potreseni, zapitamo se je li mogla Džena da se spasi, jesu li mogli biti stručniji i brži", ističe Amila.

Malena Džena Gadžun upućena je 2021. godine na rutinski zahvat koji je završio fatalno. Džena je pala u komu i hitno je prevezena na Pedijatrijsku kliniku KCUS-a.

Majka malene Džene Gadžun rekla je da se nada da će odgovorni biti kažnjeni i odgovarati za ono što su uradili.

"Svaka nova informacija koja ukazuje na to da će odgovorni odgovarati daje nam snagu da se borimo i dalje", kaže Gadžun.

Od samog početka suđenja u javnosti su isplivali šokantni detalji, a onaj koji je najviše zgrozio javnost jeste da je devojčica u srčanom zastoju bila duže od 30 minuta, te da nije bila spojena na EKG aparat. Amila Gadžun prokomentarisala je i tu činjenicu.

"Što se tiče EKG aparata, mi se ne razumemo puno u medicinu i medicinsku opremu, ali kroz svedočenje saznali smo da nije bila spojena na aparat. Zapitamo se čija je greška, čiji je deo posla bio da Dženu poveže na aparat", kazala je Amila.

Džena Gadžun
foto: Printscreen/Facebook/Muris Mure Gadzun

Majka očekuje da će pravda biti zadovoljena

"Mi se nadamo, ako Bog da, da će sud biti na kraju pravedan i da će pravda doći. I da više nikada ni jedno dete ne bude operisano u uslovima i nepravilnostima kao što je Džena. Na tome moraju da rade i ne smu da dozvole oni koji su zaduženi, kao što je Ministarstvo zdravlja, lekarske komore i drugi", zaključila je Amila Gadžun.

Džena Gadžun
foto: Printscreen/Facebook/Muris Mure Gadzun

Podsetimo, 8. novembra 2021. godine dvoipogodišnja Džena je krenula na "rutinsku" operaciju očnog kapka kako bi se zauvek rešila zdravstvenog problema. Majka Amila nije ni slutila da će im to biti poslednji susret.

Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, šest dana nakon operacije očnog kapka, tokom koje je došlo do komplikacija i srčanog zastoja, te pada u komu devojčice, iz koje se nikad nije probudila.

Bonus video:

20:58

VEČERNJI DNEVNIK 23.05.2024.

(Espreso/Telegraf/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.