DONETA ODLUKA O ĆERKI SVIREPO UBIJENOG SAŠE: Rođeno dete mu zabetoniralo SUDBINU, a onda mu je žena PRESUDILA?!
Saša K., Foto: Printscreen/Instagram/ttamaricaa9/Facebook/Atv Banja Luka

SAOPŠTENO

DONETA ODLUKA O ĆERKI SVIREPO UBIJENOG SAŠE: Rođeno dete mu zabetoniralo SUDBINU, a onda mu je žena PRESUDILA?!

Maloletnica je osumnjičena da je ocu u limunadu sipala lek ”treana”, čime ga je neposredno pre ubistva omamila

Objavljeno: 14:49h

Osnovni sud u Doboju za dva meseca produžio je pritvor maloletnoj kćerki Saše Kulišića, osumnjičenoj za saučesništvo u ubistvu oca.

Sud je doneo rešenje o produženju pritvora zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogla ometati krivični postupak sakrivanjem dokaza ili uticajem na svedoke. Pritvor može trajati najduže do 29. aprila 2024. godine, navode u Osnovnom sudu u Doboju, piše ATV.

Maloletnica je osumnjičena da je ocu u limunadu sipala lek ”treana”, čime ga je neposredno pre ubistva omamila.

Za zločin su osumnjičeni Sašina supruga Andrea K. i njen ljubavniku Dražen L., kojima je Okružni sud u Doboju takođe produžio pritvor za još dva meseca.

Kajganićeva i Lazarević osumnjičeni su da su kao saizvršioci, zajedno s maloletnicom, počinili teško ubistvo na podmukao i svirep način.

Kajganićevoj i Lazareviću se na teret stavlja da su, u namjeri da ubiju Kulišića, 29. januara u popodnevnim časovima, a nakon što je maloletna A.K. usitnila veći broj tableta naziva ”treana“ jačine 10 mg, koje je kupila sestra prvoosumnjičene V.M. na molbu osumnjičenih, iste pomešala sa vodom, da bi u dogovoru sa osumnjičenima, u večernjim časovima otišla u porodičnu kuću svog oca gdje je uz upotrebu vode u kojoj se nalazio izmrvljeni prah tableta napravila limunadu koju je dala svom ocu, saopštio je ranije Okružni sud u Doboju.

Namera im je bila da se Kulišić omami i uspava. Dodaje se da su A.K. i njena majka i u ranijem periodu Kulišiću davale sporne tablete, a da on za to nije znao.

Nakon što su tablete počele delovati i nakon što je oštećeni Kulišić zaspao, maloletnica je ostavila otključana ulazna vrata od kuće, o čemu je obavestila osumnjičene koji su ušli u kuću, navodi se u Naredbi o sprovođenju istrage.

Saša K.
Saša K. foto: Tamara Trajković, printscreen/instagram/tamara kulisic

Kajganićeva i Lazarević rekli su maloletnici da ide u dnevnu sobu i da zatvori vrata, da bi oni ušli u sobu gde je spavao Kulišić.

Vezali su ga tako što su mu oblepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom i selotejp trakom. Zadali su mu par udaraca od kojih je krvario, da bi ga potom izneli iz kuće i automobilom, karavan, odvezli u šumu u neposrednoj blizini pored izletišta Preslica.

Tu su mu, kako se pojašnjava, nepoznatim predmetom zadali četiri ubodne rane u predelu stomaka, da bi usled teškog traumatskog i hipovolemičkog šoka izazvanog povređivanjem i gubitkom krvi nastupila smrt. Takvog su ga ostavili u šumi i pobegli. Isti dan Lazarević je uhapšen u Doboju, a Kajganićeva u Banjaluci gdje je iznajmila stan na dan. Otrivena su i dva vozila koja su, za potrebe zločina i bekstva, iznamili u rentakar agencijama u Banjaluci i Doboju.

(Espreso/ ATV/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.