"SEDELA JE NA KLUPI SA VILICOM KOJA JE VISILA OD BATINA": Nizamina baka opisala poslednje trenutke života unuke
Foto: AP Photo/Armin Durgut, Printscreen/Instagram/iron_bb24

strahota

"SEDELA JE NA KLUPI SA VILICOM KOJA JE VISILA OD BATINA": Nizamina baka opisala poslednje trenutke života unuke

Majka Nizaminog oca Nusreta, smogla je snage da ispriča detalje kobnog događaja

Objavljeno:

Prošlo je šest meseci od brutalnog zločina u Gradačcu, kada je Nermin Sulejmanović (35) ubio nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović (38) i Denisa i Džengiza Ondura, sina i oca koje je poznavao od ranije, i ranio tri osobe.

Majka Nizaminog oca Nusreta, smogla je snage da ispriča detalje kobnog događaja, a i da se priseti poslednjeg susreta sa unukom i njenom ćerkom.

Neutešna baka, razgovor započinje kroz suze, i kaže da joj se svaki dan vraća na um snimak, koji je Sulejmanović emitovao na svom profilu.

- Videla sam taj dan da cela porodica izbezumljeno gleda neki snimak. Prišla sam i pitala šta gledaju, nisu mi dali da vidim i ja. Onda sam rekla "dajte mi da vidim" i ugledala nešto što ću pamtiti dok sam živa. Nizama moja sedela je na klupi, sa vilicom koja joj visi, a on monstrum je pita "što si me prijavila". Kratko mu je rekla morala sam, a onda joj je pucao u glavu - otpočinje bolnu ispovest baka Nizame Hećimović.

Nermin Sulejmanović
foto: Printscreen/Instagram/iron_bb24

Kako kaže, iako je u devetoj deceniji, pamti poslednji susret sa unukom, i tvrdi da je tad naslućivala je da nešto nije bilo u redu sa njom.

- Četri, pet dana pre nego što će je ubiti došla je kod nas sa unukom. Bila je sva preplašena. Pitala sam je što si tako mršava, a ona mi je rekla da ne spava zbog deteta. Govorila je u strahu "moram ići". Stala je na vrata, uzela unuku u naručje i rekla "hajde moramo da idemo". Poljubila me je dva puta i otišla. Nisam ni slutila da će to biti naš poslednji susret - priseća se kroz suze Nizamina baka.

Kako priča, Nizama je bila ostvarena, imala svoju kuću i auto, a misli da je monstrum Nermin Sulejmanović, prisilo na brak.

Nizama Hećimović
Nizama Hećimovićfoto: Youtube/Avaz TV, Facebook

- Ja sam je odhranila, ona je živela u našoj kući, ja u prizemlju ona na spratu. Bila je zaposlena. Radila je u konfekciji, bila kontrolor. Imala svoj auto. Ništa joj od njega nije trebalo. Kružile su priče da Nermin nije pričao sa roditeljima, da ih je tukao, ali niko to nije ozbiljno shvatao. I eto šta se desilo - kaže baka i dodaje:

- Nizamin otac, vratio se u Nemačku da radi. Ne može niko da se pomiri da je nema. Majka je skoro došla svesti, pila je lekove, primala injekcije, i ona je bolesna - priča starica drhtavim glasom, zastaje i kroz jecaje objašnjava.

- Nizamina kći je kod njene sestre, ona je dobila starateljstvo. Mala devojčica dobila je maminu penziju, uplaćuje joj se na račun. Prodaćemo Nizamin auto, i dva Nerminova, i sve staviti na taj račun - priča majka Nizaminog oca.

Za Nermina Sulejmanovića, nije imala mnogo da kaže, samo je kratko poručila.

1 / 7 Foto: Printscreen/Instagram/iron_bb24

- Svi su znali da je bio loš, šta se desi Nizami da je morala da pođe za njega ne znam. On je bio zao čovek. Drogirao se, bio je glavni diler za Gradačac. A ovamo se pravio, da jede svoju hranu, da ne pije, ne puši, hteo je da ostavi sliku o sebi drukčiju u društvu - dodaje starica.

Zaključuje da je znala za problem došla bi po unuku, i zaštitila je.

- Da sam znala kako živi zaštitila bi je, nego nisam znala ništa do poslednjeg dana. Sve je bilo kasno. Sada, šest meseci od kad se sve to desilo, svi ćute, niko ništa ne govori - zaključuje za Alo! Nizamina baka.

Podsetimo, kobnog petka, 11. avgusta 2023. godine, Nermin Sulejmanović se u prepodnevnim časovima pojavio ispred kuće Nizamine tetke, u kojoj je bila privremeno pronašla utočište. Prema Zijadinim rečima Nermin je počeo da puca čim je prišao kući. Nizama se, kada je shvatila da je došao, sakrila u sobu Zijadinog sina Nedima i zaključala se.

Nermin je tada uzeo bebu i odneo je do automobila, a potom se vratio u kuću po Nizamu i počeo krvnički da je bije.

Nermin je Nizamu i dete potom odveo u jednu vikendicu u selu Sibovac nadomak Gradačca. Prema rečima vlasnika vikendice, Nermin nije imao ključ niti dozvolu da tamo ide. Ostaje nepoznanica zašto je baš tu kuću odabrao, ali spekuliše se da je razlog taj što je sklonjena od glavnog puta i okružena šumom.

Nizami je presudio na tremu kuće, dok je ubistvo prenosio uživo na Instagramu. Snimak, koji je u međuvremenu uklonjen, u datom trenutku gledalo je više od 12.000 ljudi. Na njemu se mogla videti Nizama sa teškim povredama po licu i telu kako sedi na klupi na tremu.

Sulejmanović je uzeo pištolj sa stola i rekao: "E ljudi, videćete što nikad niste videli - ubistvo uživo. To je masakr."

U pozadini se čulo dete kako plače.

"Gledajte, kad imate posla s k***** koja te prijavi policiji", govorio je on, dok je snimao suprugu čije lice je bilo izobličeno od povreda, a iz usta joj je curila krv.

"Evo, gledajte sada ubistvo uživo, lagano", rekao je potom ubica.

"Je li gledate?", ponovio je.

Pitao je nesrećnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala.

"Bojala sam se, bojala sam se za sebe i dete", teškom mukom izgovorila je Nizama, nakon čega joj je ubica hladnokrvno ispalio hitac u glavu.

Bonus video: UBISTVO NUSRETA DESTANOVIĆA JE SPECIFIČNO PO JEDNOJ STVARI! Kriminolog: Scenario zločina je poznat, ali to jeste neobično

02:22

UBISTVO NUSRETA DESTANOVIĆA JE SPECIFIČNO PO JEDNOJ STVARI! Kriminolog: Scenario zločina je poznat, ali to jeste neobično

(Espreso/Alo/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.