DETALJI UBISTVA U SARAJEVU: Plaćene ubice nakon likvidacije popile piće, pa hteli da POBEGNU U OVU ZEMLJU?
Bosanska policija, Foto: Profimedia

detalji zločina

DETALJI UBISTVA U SARAJEVU: Plaćene ubice nakon likvidacije popile piće, pa hteli da POBEGNU U OVU ZEMLJU?

Istraga o brutalnoj likvidaciji švedskog državljanina u Sarajevu došla je do novih činjenica

Objavljeno: 10:58h

I dalje se vodi istraga o surovoj likvidaciji Harisa Osterdahla, koji je pre nekoliko dana ubijen u Sarajevu. Policija je uhapsila tri osobe koja se dovode u vezu sa ubistvom Osterdahla i ranjavanjam Elvira Mutića, a navodno se sumnja da su dvojica osumnjičenih hteli da pobegnu za Srbiju.

Osim Olivera Herberta Petera, koji je uhapšen na području Sokoca, MUP RS je na Palama uhapsio i Libanca Abdela Majida el-Oveita, koji ima švedski pasoš, i Šveđanina Konarda Tilusa.

Potraga za oružjem koje je korišćeno u likvidaciji i dalje traje, piše Avaz. Prekjuče na području Pala i Sokoca nisu pronađeni automatska puška i dodatna oprema koja im je poslužila (najverovatnije je reč o prigušivaču).

Sumnja se da su je uništili ili zakopali negde na području ove opštine, ili su imali pomagače koji su ih nakon likvidacije preuzeli.

Iako iza mafijaškelikvidacije Osterdala na Stupu, kako se sumnja, stoje plaćene ubice, još nije poznato, barem ne zvanično, kako su saznali gde ubijeni vođa narkokartela živi i ko ga je izdao.

Još se utvrđuje i ko je pucao u Osterdala i da li ga je likvidirao 19-godišnji Abdel Majid el-Oveit. To će pokazati barutne čestice. Kako piše Avaz, ono što je novo jeste da su El-Oveit i Tilus, nakon što su pobegli s mesta događaja, pili u jednoj kafani na Sokocu, odakle su platili 100 evra jednom momku da ih odveze da prenoće na Pale.

Policija BiH, Bosanska policija
foto: Youtube printscreen

U međuvremenu, Herbert je ostao na Sokocu, gde i uhapšen.

No, El-Oveit i Tilus su prespavali u jednom motelu, a zatim platili taksisti da ih odveze na Aerodrom Sarajevo. Plan im je, prema svemu sudeći, bio da se domognu Srbije, gde ih je čekalo vozilo, ali su otkriveni. Uhapšeni su na Palama, nedaleko od jedne benzinske pumpe.

Jedan se odmah predao, drugi je uhapšen u kanjonu Miljacke.

Proverava se da li su ubice došle do Osterdala preko devojke koja mu je došla u posetu. Nisu tačni navodi da su bili na biciklu i imali maske. To su pokazali i snimci videonadzora.

Ko je bio Osterdahl?

Podsetimo, Haris Osterdahl (30) Oubijen je u utorak u poslepodnevnim satima ispred stambenog kompleksa Bulevar u naselju Stup. Poznat je bio po brojnim krivičnim delima u Švedskoj, a tamošnji mediji navode da je i vođa narko mreže.

Pre pet godina je osuđen na četiri godine zatvora zbog organizovanja narko lanca, ali u policijskim dosijeima se navodi da je kažnjavan i zbog nedozvoljene upotrebe oružja, podmićivanja, dopinga, nedozvoljene vožnje...

Ministarstvo spoljnih poslova Švedske je saopštilo da su iz medija primili k znanju informacije o ubistvu njihovog državljanina u BiH, ali da se "stvari koje se tiču ​​smrti u inostranstvu rešavaju vrlo pažljivo i rad se odvija po rutini koja, između ostalog, zahteva da lokalne vlasti moraju potvrditi smrt."

Bonus video:

00:14

Pucnjava u Užicu usred bela dana

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.