DA LI JE BILO PROPUSTA U SLUČAJU TROSTRUKOG UBISTVA U GRADAČCU? Tužilaštvo se OBRATILO, evo šta je REČENO (VIDEO)
Nermin Sulejmanović, Foto: AP Photo Armin Durgut, Printscreen/Instagram/iron_bb24

odvija se klupko

DA LI JE BILO PROPUSTA U SLUČAJU TROSTRUKOG UBISTVA U GRADAČCU? Tužilaštvo se OBRATILO, evo šta je REČENO (VIDEO)

Nermin Sulejmanović 11. avgusta ove godine u Gradačcu, prvo brutalno pretukao, a zatim i hicem iz pištolja usmrtio svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović naočigleda njihove bebe, dok je čin prenosio uživo putem društvene mreže Instagram

Objavljeno: 13:54h

Održana je zajednička konferencija za medije nadležnih institucija koje su sprovele istragu u vezi sa slučajem iz Gradačca, u kojem je u augustu ove godine Nermin Sulejmanović počinio trostruko ubistvo, a onda i suicid.

Nermin Sulejmanović 11. avgusta ove godine u Gradačcu, prvo brutalno pretukao, a zatim i hicem iz pištolja usmrtio svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović naočigleda njihove bebe, dok je čin prenosio uživo putem društvene mreže Instagram.

Nakon toga je usmrtio još dve osobe, oca i sina Đengiza i Denisa Ondera, dok je dvojicu muškaraca i jednu ženu ranio. Cela drama odvijala se satima na ulicama Gradačca, a nakon što ga je policija opkolila na jednoj farmi izvan grada, Sulejmanović je počinio samoubistvo.

Nakon nešto manje od tri meseca, nadležni su okončali istragu i izvršili analizu pribavljenih dokaza i javnosti danas iznose detalje.

Nermin Sulejmanović
Nermin Sulejmanovićfoto: Printscreen/Instagram/iron_bb24

U prostorijama Opštinskog suda u Tuzli održana je konferencija za medije koju organiziraju Tužilaštvo TK i Uprava policije MUP-a TK.

"Masovno ubistvo koje je počinio Nermin Sulejmanović je karakteristično i po okrutnom ponašanju prema žrtvi, prema ženi, koje se sada naziva femicid, a vezuje se za nasilje u porodici. U startu je svima nama bilo jasno da se radi o tri ubistva i tri pokušaja ubojstva, koje je počinio čovek koji je isti dan nakon počinjenja tih dela izvršio samoubistvo. Vama je dobro poznato da Tužilaštvo ne može voditi istragu protiv mrtvih osoba. Ali ta masovnost tog zločina sa elementima okrutnosti koje sam spomenuo, interes javnosti i javni interes jeste da se što više rasčisti odnosno rasvetle sve okolnosti koje su pratile taj težak zločin, u vezi s onim što se prethodno događalo a veže se za uključenost agencija za provođenje zakona a i Suda u prethodno provedenoj proceduri koju ste vi posebno potencirali. Po Zakonu mi imamo izuzetnu saradnju s Upravom policije TK, mi smo se odredili da upravo tu agenciju angažujemo, te je od najstručnijih osoba formiran tim kojim je u tom momentu rukovodio postupajući tužilac i više iskusnih službenika”, rekao je glavni kantonalni tužilac, Tomislav Ljubić.

Nametala su se određena pitanja koja se nisu mogla rasčistiti bez preduzimanja radnji dokazivanja, prikupljanja spisa i svega ostalog što je potrebno da se odredi prema tim relevantnim činjenicama, koje javnost iskazuje potrebnim da se saopšte, napomenuo je on.

“Ni u jednom momementu za vreme rada ovog istražnog tima nismo imali dvojbi u pogledu stručne sposobnosti i profesionalizma u provođenju tih radnji, bilo je nekih pritisaka od drugih, preporuka da se uključe druge agencije. Bile su uključene, pomagale su nam”, pojašnjava Ljubić.

Nermin Sulejmanović
Nermin Sulejmanovićfoto: Printscreen/Instagram/iron_bb24

Je li bilo propusta?

“Generalno gledano, u okviru dokaza koje smo pribavili, mi smo došli do zaključka da nema protivpravnog delovanja ovlašćenih službenih osoba iz PU Gradačac, niti protivpravnog delovanja sudije koji je radio na ovom predmetu. Zaključili smo da toga nema. Mi kao Tužilaštvo nismo ni ovlašćeni da izlazimo izvan okvira te procene. Da li će te ovlašćene osobe, eventualno Suda biti izložene nekoj drugoj proceduri, to nije naše pitanje”, zaključio je glavni tužitelj Ljubić.

Bonus video:

05:50

PLANIRAO JE UBISTVO JER MU SE SVE TALOŽILO! Petričković o jezivom trosturkom ubici iz Gradačca: INICIJALNA KAPISLA JE PRORADILA

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.