U CENTRU BANJALUKE KVADRAT I DO 2.500 EVRA: Bez obzira na PAPRENE CENE stanovi MUNJEVITO NESTAJU, evo ko ih KUPUJE
Kupovina stana, Ilustracija, Foto: Profimedia

CENE NE PADAJU?

U CENTRU BANJALUKE KVADRAT I DO 2.500 EVRA: Bez obzira na PAPRENE CENE stanovi MUNJEVITO NESTAJU, evo ko ih KUPUJE

Mile Petrović, sekretar Udruženja građevinarstva i industrije građevinskog materijala u Privrednoj komori Republike Srpske je otkrio i koji se stanovi najviše kupuju

Objavljeno:

Sekretar Udruženja građevinarstva i industrije građevinskog materijala u Privrednoj komori Republike Srpske Mile Petrović rekao je da je građevinski sektor stabilan i da beleži konstantan rast, piše RTRS.

- Stalno se investira i to je povoljno za privredu Srpske. Građevinarstvo “vuče” sve druge privredne grane - izjavio je Petrović. Istakao je da stanove u Srpskoj kupuju najviše mladi bračni parovi i jednim delom dijaspora.

– To su otprilike stanovi od 50 do 60 kvadrata, oni se najviše kupuju. Najviše se traže i najskuplji su – kaže Petrović. Kaže da su mnoga poskupljenja iz Evrope “uvezena” i veštačka, prenosi Srpskainfo.

– Ali ulazni parametri su poskupili i to utiče na investitore. Završnu reč daje tržište, prodaja ide i znači da su cene opravdane – pojasnio je Petrović. Kaže da su cene stanova veće u većim gradovima.

– U Banjaluci je nova gradnja oko 1.500 evra po kvadratu na periferiji, a u centru i preko 2.000 evra. Imamo slučajeve i od 2.500 evra – naveo je Petrović.

Bonus video:

05:44

KUĆA PRODATA ZA MILIONE, A GARAŽNO MESTO ZA CENU STANA U BEOGRADU! Ekspert za nekretnine tvrdi: Nekretnine neće pojeftiniti

(Espreso/ RTRS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.