POZNATO STANJE ŽENE IZ LAKTAŠA KOJA JE 17 GODINA BILA ZAROBLJENA U KUĆI: Lekari se borili da je vrate u život
Nasilje u porodici, Foto: Profimedia

užasno!

POZNATO STANJE ŽENE IZ LAKTAŠA KOJA JE 17 GODINA BILA ZAROBLJENA U KUĆI: Lekari se borili da je vrate u život

Žena iz Laktaša 17 godina bila zatvorena u kući

Objavljeno:

Žena (43) iz Laktaša, koja je porodica navodno 17 godina držala zatvorenu u kući, ostaje na lečenju u Urgentnom centru.

Pacijentkinju G.K. je laktaška hitna pomoć 11. septembra u 21.30 sati dovezla u Urgentni centar UKC Republike Srpske sa vidnim ranama po telu (dekubitusima), neuhranjenu, anemičnu, nepokretnu, zapuštenog zdravstvenog stanja i bez svesti.

Generalni direktor UKC Republike Srpske Vlado Đajić precizirao je da su lekari Urgentnog centra hitno pristupili dijagnostičkoj obradi pacijenta i primeni adekvatne terapije. Pristupilo se multidisciplinarnom lečenju i odmah su uključeni lekari Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju, hematolozi, infektolozi, internisti i stanje pacijentkinje se već narednog dana stabilizovalo.

Načelnica Urgentnog centra Slavica Zeljković potvrdila je da je stanje pacijentkinje danas stabilno, svesna je i komunikativna, a i dalje se primenjuje sva adekvatna terapija u cilju stabilizovanja opšteg zdravstvenog stanja.

- Pacijentkinja ostaje na daljem praćenju i lečenju u Urgentnom centru UKC Republike Srpske - navela je Zeljković.

Policija, podsetimo, istražuje slučaj zapuštanja žene iz okoline Laktaša koju je hitna pomoć zatekla u užasnom stanju nakon što je navodno godinama držana u zatočeništvu od članova svoje porodice.

- Lekari su govorili da nikada ništa slično u životu nisu videli… Neoprana godinama, žena je imala kosu do poda, koja je više ličila na limenu ploču, nego na kosu - rekao je izvor blizak istrazi.

Jedan od braće policiji je izjavio da žena od 2006. godine nije izlazila iz kuće i da se za to vreme porodica nikome nije obraćala za pomoć.

Bonus video:

00:26

Pogledajte kako su pali osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Futogu!

(Espreso/Kurir.rs/ATV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.