NJEGOVA SMRT MNOGE JE POGODILA! Cela Banjaluka se oprašta od čika Aleta
Ulica/Ilustracija, Foto: Espreso.co.rs

tuga

NJEGOVA SMRT MNOGE JE POGODILA! Cela Banjaluka se oprašta od čika Aleta

Oproštaj od Alihe Mehmetovića rasplakao je Balkan

Objavljeno:

Legenda Banjaluke, Alija Ale Mahmutović poznatiji kao čika Ale, preminuo je 15. septembra ove godine. Poznat širom Balkana po dobrom, njegova smrt pogodila je mnoge ljude, koji bez obzira na različitu veru i druge razlike nisu krili svoj žal za ovim čovek, u punom smislu te reči.

Mahmutović je u Banjaluci, ali i šire, bio poznat kao saobraćajac-amater-amater, koji je po lepom vremenu regulisao saobraćaj na raskrsnici kod Gradskog mosta. Opraštajući se na internetu od ovog "neobičnog čoveka", kako kaže jedna Banjalučanka Irena na svom Fejsbuk profilu, objava u novinama "Glas Srpske" posebno ju je dirnula.

"U današnjem 'Glasu Srpske' objavljeno je sećanje povodom smrti Alije, Ale Mahmutovića, Banjalučanina. Bio je neobičan čovek, vezan za lepi Vrbas, na kojem je gradio ostrvca/otočiće, u šetnjama obalama delio bombone deci, uvek sa dobroćudnim i setnim osmehom.

Ovih dana objavljen je velik broj dirljivih oproštajnih pisama građana Banjaluke, ali ova današnja poruka mi je najdirljivija i čini mi se jako značajnom za ljude ovog grada, a i šire po svetu!!

Ljudi žele da ovako pokažu ljubav i razumevanje onih malih razlika, kao što su je pokazivali pre 30, a mnogi i tokom poslednjih 30 godina... i da se vrate mirnom životu! I na ovaj način kažu: 'Dosta je bilo'!", napisala je ona.

"Najčistija duša Banjaluke"

Objavljujući ove reči na Fejsbuku, postavila je i isečak iz "Glasa Srpske", na kome piše:

"Sedam poslednjih dana ovozemaljskog života naš tata je proveo sa Vama u sobi 209 Infektivne klinike. Više od 50 godina je trajalo vaše poznanstvo. Znali ste sve njegove registarske tablice, brojeve dobitnih kombinacija. Darivali ste mu bombone, a on Vama da delite drugima. Uteha nam je da ste Vi, najčistija duša Banjaluke, bili uz njega u trenutku kada je dušu predao Stvoritelju. Sudbina/Kader neka Vam Allah Milostivi oprosti grehe i ispit u kaburu olakša i podari Svoju milost, a porodici da sabura", stoji u tekstu potpisanom sa "Aleksandra, Gorana, Dragana, ćerke Živka Đudurovića".

Bonus video:

02:11

ČOVEK KOJI JE BIO U DRUŠTVU ĆERKE EVE RAS NEPOSREDNO PRED NJENU SMRT: Video sam da nešto nije u redu po jednoj stvari

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.