MREŽAMA SE ŠIRI LAŽNI APEL ZA POMOĆ ZA BEBU UBIJENE NIZAME HEĆIMOVIĆ? Čeka se oglašavanje nadležnih organa!
Nizama Hećimović, Foto: Facebook

EVENTUALNA ZLOUPOUTREBA

MREŽAMA SE ŠIRI LAŽNI APEL ZA POMOĆ ZA BEBU UBIJENE NIZAME HEĆIMOVIĆ? Čeka se oglašavanje nadležnih organa!

Povodom lažnog apela koji se širi društvenim mrežama za pomoć ćerki ubijene Nizame Hećimović se oglasilo i Udruženje Zemlja dece u BiH koje je zamolilo korisike da se suzdrže od deljenja

Objavljeno: 14:40h

Društvenim mrežama šire se objave u vidu apela za pomoć ćerki Nizame Hećimović koju je 11. avgusta zverski ubio nevenčani suprug Nermin Sulejmanović.

Međutim, prema tvrdnjama, reč je zloupotrebi i lažnim objavama.

Aktivistkinja Aida Feraget kaže da je u pitanju lažni apel. Prema njenim tvrdnjama, reč je o zloupotrebi jer je beba dobro, a kako je kazala, sav materijal će dostaviti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova (FMUP) koji će preduzeti dalje radnje i utvrđivanje činjenica, prenosi Klix.

Nizama Hećimović
Nizama Hećimovićfoto: Facebook

Tim povodom se oglasilo i Udruženje Zemlja dece u BiH.

"Obaveštavamo javnost da je naša organizacija preduzela određene mere kako bi se zaštitila privatnost deteta nedavno mučki ubijene Nizame Hećimović, i preispitale sumnje na eventualnu zloupotrebu ovog slučaja kroz javne apele navodnog prikupljanja pomoći za lečenje deteta, a koji se velikom brzinom šire društvenim mrežama. O svemu su službeno obavešteni Ministarstvo za ljudska prava i izbeglice BiH i Centar za socijalni rad Gradačac - kao organ starateljstva, kao i Federalna uprava policije i nadležno tužilaštvo. Molimo korisnike društvenih mreža da se suzdrže od deljenja apela i vršenja uplata, dok se nadležni organi ne oglase po ovom pitanju", naveli su u saopštenju.

Bonus video:

05:50

PLANIRAO JE UBISTVO JER MU SE SVE TALOŽILO! Petričković o jezivom trosturkom ubici iz Gradačca: INICIJALNA KAPISLA JE PRORADILA

(Esprseo/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.