IMA LI ZATAŠKAVANJA U SLUČAJU UBISTVA U GRADAČCU? Gradonačelnik o umeštanosti POLICIJE u KRVAV PIR, ovo su detalji
Femicid u Gradačcu, Foto: Printscreen/Youtube/Avaz, Printscreen

femicid u gradačcu

IMA LI ZATAŠKAVANJA U SLUČAJU UBISTVA U GRADAČCU? Gradonačelnik o umeštanosti POLICIJE u KRVAV PIR, ovo su detalji

Postoje evidentni propusti i insistira se na profesionalnom pristupu procesu do kraja istrage?

Objavljeno:

Gradonačelnik Gradačca Elvis Dervišagić danas je izjavio da prema informacijama kojima raspolaže, povređeni policajac je u stabilnom stanju, te da je i druga povređena osoba bolje.

Takođe, dodao je da je unutar MUP u Gradačcu pokrenuta istraga da se utvrdi eventualna umešanost pripadnika MUP u događaje koji su doveli do trostrukog ubistva, piše N1, prenosi Srpskainfo.

– Po informacijama kojima raspolažemo, stanje policajca je stabilno od početka. Na sreću i druga povređena osoba je u boljem zdravstvenom stanju. I dalje je ugrožena životno, ali stanje se popravlja i nadamo se da će biti dobro – kazao je Dervišagić, pa dodao:

1 / 3 Foto: Printskrin/Instagram

– Razumem interesovanje javnosti, to je razumljivo zbog tragedije koja je zadesila Gradačac, ali morate razumeti da i meni informacije dolaze na kapaljku i nisam direktno uključen u aktivnosti. Ono što znam da je unutar MUP pokrenuta istraga o eventualnoj umešanosti pripadnika MUP u umešanost u ove događaje.

Istraga u MUP

Poručio je da se odgovornost mora utvrditi i da se ništa ne sme zataškati.

– Molim javnost za strpljenje da se istraga dovede do kraja. Odgovornost se mora utvrditi, bez obzira ko je u celom procesu i slučaju kriv. Ništa se ne sme zataškati. Koliko sam mogao urgirao sam na nadležne da se slučaj profesionalno dovede do kraja i da se javnost upozna sa događajima koji su se desili ne samo taj dan, nego koji su i prethodili – rekao je gradonačelnik Gradačca.

Nezvanično, postoje evidentni propusti i insistira se na profesionalnom pristupu procesu do kraja istrage.

– Imam nezvanične informacije da postoje evidentni propusti i još jednom ponavljam, insistiram na profesionalnom i do kraja odrađenom procesu istrage. Očekujem da javnost bude informisana do kraja. Ovo je događaj koji itekako ima veze sa propustima nadležnih institucija. Ja ću insistirati da se proces dovede do kraja profesionalno i da se ništa ne ostavlja pod tepih – zaključio je gradonačelnik.

Policajka odala informaciju o lokaciji na kojoj se skrivala Nizama

1 / 4 Foto: Društvene mreže

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona proverava navode da li je policijska službenica MUP-a TK Dženana S., otkrila lokaciju trostrukom ubici gde se nalazi njegova nevenčana supruga Nizama.

Prema informacijama "Avaza", lokaciju je, a što utvrđuju i MUP i Tužilaštvo, navodno otkrila ova službenica o čemu je istog dana odmah MUP TK obavestio postupajuću tužiteljku.

Kako piše portal "Crna hronika", policajka Dženana je navodno bila u vezi sa Sulejmanovićem.

Kako piše Klix zbog moguće povezanosti sa ubicom, pod istragom MUP TK se trenutno nalazi i određeni broj policijskih službenika.

U pitanju je, kako otkriva izvor, više osoba.

Istraga protiv sudije iz Gradačca

Kancelarija disciplinskog tužioca VSTV BiH je formirao predmet provi sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca koja je odbila da odredi mere zabrane prilaska Nerminu Sulejmanović,.

Kako piše Avaz, a kako se navodi u zvaničnom odgovoru VSTV BiH, kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudstva i tužilačkog veća Bosne i Hercegovine, formirao je predmet po službenoj dužnosti na osnovu članaka objavljenih u medijima o postupanju sudije Opštinskog suda u Gradačcu. Kancelarija će istragom utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti sudije u postupku donošenja odluke.

Krvavi pir Nermina Sulejmanovića

Podsećamo, Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubistvo, počevši od svoje nevenčane supruge Nizame Hećimović, već je prijavljivan policiji za nasilje u porodici.

On je ubio je svoju suprugu ispred vikendice u mestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova ćerka ležala u lokvi krvi i plakala.

Kako se moglo videti na uznemirujućem snimku koji je sada obrisan, on je pitao nesrećnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dete.

Ubica, Nermin Sulejmanović
Ubica, Nermin Sulejmanovićfoto: Printscreen/Instagram/iron_bb24

Nakon što je pretukao i ubio svoju nevenčanu suprugu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina (23), turske državljane, Džengiz Ondera i Džengiz Denisa. U krvavom piru je ranjena i majka, tačnije supruga ubijenih, koja se nalazi u životnoj opasnosti na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju u Tuzli.

Poslednja objava mučki ubijene Nizame cepa srca, a više o tome pročitajte u odvojenom tekstu.

Nizama je prijavila nasilje, a onda joj je na vrata došao dželat lično, o tome detaljnije u našoj posebnoj vesti.

Bonus video:

01:08

NENAD NEŠIĆ O TOME KO JE KRIV ZA ZLOČIN U BIH

(Espreso/ Blic/ N1/ Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.