BLIZNAKINJE IZ KENIJE SU PO OCU SRPKINJE: Krštene su u pravoslavnoj crkvi, evo šta imaju da kažu o nama
Foto: Printscreen/youtube/RTRS

PRELEPO

BLIZNAKINJE IZ KENIJE SU PO OCU SRPKINJE: Krštene su u pravoslavnoj crkvi, evo šta imaju da kažu o nama

I njihova majka Kenijanka voli Republiku Srpsku

Objavljeno:

Rođene u Nemačkoj, po očevim korenima su iz Potkozarja u Srpskoj, a majčinim iz Kenije. Ipak, čežnja prema očevoj dedovini, u dalekom svetu devojčice kažu, svakim danom sve je veća.

Da ljubav piše najljepše životne priče, i to kada se najmanje nadamo – primer su Penina i Milenko Kukić, piše RTRS, prenosi Srpskainfo.

Pre trinaest godina, došavši iz Kenije u Nemačku – Penina upoznaje Milenka. On je ćerke upoznao sa potkozarskim korenima, te ih naučio da govore srpski jezik.

– To mi je bio cilj, kada sam dobio decu, da ih naučim prvo srpski jezik. Stalno smo srpski jezik govorili – kaže Milenko Kukić.

Bliznakinje
foto: Printscreen/youtube/RTRS

Petri i Grejs nisu strani ni srpski običaji i kultura.

I njihova majka Kenijanka voli Republiku Srpsku. Zbog toga svakog avgusta dolaze u Veriće. Tom prilikom, Petra i Grejs posete i crkvu Sv. Ilije, gde su kao bebe krštene.

Bliznakinje
foto: Printscreen/youtube/RTRS

– Zaista se divno osećam kada dođemo u Republiku Srpsku. Osećam se kao kod svoje kuće u Keniji. Ovde je narod veoma topao, a pejzaž je divan. Od srpskih specijaliteta naučila sam napraviti sarmu, palačinke, pasulj, pitu i musaku – priča Penina Kukić.

Bonus video: VLADIMIR IZ NIŠA POBEDIO JE KARCINOM, ALI TO NIJE SVE! Hrabri novinar na desetogodišnjicu izlečenja dobio nagradu HEROJ MARATONA​​​​​​​

02:24

VLADIMIR IZ NIŠA POBEDIO JE KARCINOM, ALI TO NIJE SVE! Hrabri novinar na desetogodišnjicu izlečenja dobio nagradu HEROJ MARATONA

(Espreso/RTRS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.