BOSANCA NAVIGACIJA ODVELA NA POGREŠAN PUT, SKLIZNUO JE U... Umesto slavlja usledio je PAKAO, a pomoći NIJE BILO
Šuma, ilustracija, Foto: KURIR TV

blagi horor

BOSANCA NAVIGACIJA ODVELA NA POGREŠAN PUT, SKLIZNUO JE U... Umesto slavlja usledio je PAKAO, a pomoći NIJE BILO

Loše navođenje navigacije desilo u subotu oko 23 časa, kada je prolazeći kroz teritoriju Kozarske Dubice

Objavljeno:

Noć, gusta šuma, sve dublje blato i u konačnici kraj puta, tako je četrdesetjednogodišnji vozač, koji nije želeo da mu se otkriva identitet, opisao situaciju u kojoj se sinoć našao, kada ga je navigacija odvela u neprohodni deo planine Prosara.

Sve se desilo u subotu oko 23 časa, kada je prolazeći kroz teritoriju Kozarske Dubice, sledeći navigaciju, pokušavao doći do jednog dubičkog sela gde ga je čekao prijatelj u povodu porodične proslave, piše RTV Kozarska Dubica, prenosi Srpskainfo.

Navigacija je navodila na kraći put, a s obzirom da sam profesionalni vozač, nisam imao dilemu. Skrenuo sam sa glavnog puta i nastavio voziti, da bih se nakon izvesnog vremena našao u gustoj šumi na putu kojim se, pretpostavljam, izvlače klade. Automobil je naglo skliznuo u blato odakle više nisam mogao ni napred ni nazad – priča ovaj vozač.

Šuma, ilustracija
Šuma, ilustracijafoto: KURIR TV

Kako dodaje, shvativši da više nema ni internet i da je signal na telefonu slabiji, postao je nervozan i uspaničen.

"Bila je to na prvi mah bezizlazna situacija"

– Pokušao sam da izađem iz automobila, međutim, mrak, kiša, šuma… nisu mi ulivali poverenje, pa sam odustao. Kroz glavu mi je prolazilo, šta ako dođe do klizišta, s obzirom da je kiša padala bez prestanka, a tlo ispod auta je bilo prilično klizavo?! Bila je to na prvi mah bezizlazna situacija – rekao je ovaj sagovornik.

Nakon nekog vremena, kako dodaje, uspeo je uspostaviti internet konekciju i poslati lokaciju na kojoj se nalazio prijatelju kod kog se uputio, a potom je uspeo dozvati i policijske službenike u Banjaluci.

– Svi ti pokušaji trajali su satima. Olakšanje je nastalo kada su me oko 03.40 pozvali policijski službenici iz Kozarske Dubice i saopštili da kreću prema meni, te da im treba pobliže objasniti gde da se upute. Bili smo sve vreme na liniji, a kada je počelo da sviće zaključao sam automobil i krenuo ka glavnom putu – kaže ovaj vozač.

Šuma, ilustracija
Šuma, ilustracijafoto: Profimedia

On dodaje da je njegov prijatelj, takođe, krenuo u potragu za njim, ali uzalud.

Lokacija koju sam slao i njemu i policiji vodila ih je na pogrešnu stranu. To mi se nikada nije dogodilo iako već godinama vozim po Evropi i kao i svi služim se navigacijom. Putevi na “gugl maps” u BiH, očigledno, nisu ažurirani i ovo neka bude savet svim vozačima da ne koriste prečice kojima ih navigacija vodi jer bi mogli imati slično iskustvo kao ja, tačnije da usred šume ostanu bez puta. To može biti opasno mesto, na kojem u nemalo slučajeva nema ni mobilne mreže – rekao je ovaj četrdesetjednogodišnjak.

On je zahvalio policijskim službenicima i ostalim službama koji su mu pomogli, te pravovremeno reagovali.

– Veliko hvala, ovo je zaista bila duga noć koju ću pamtiti. Srećom prošlo je bez posledica – izjavio je vozač koji je nakon višečasovne potrage pronađen u Prosari.

Bonus video:

02:04

OBELEŽEN SVETSKI DAN ŠUMA U BEGRADU! JP Srbijašume uz podršku ministarstva i fakulteta zasadilo 100 sadnica na Košutnjaku

(Espreso/ Blic/ RTV Kozarska Dubica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.