"KOD NAS JE TO NORMALNO": Bosanca iz Amerike devojke odbijaju zbog JEDNE STVARI, a radi je bukvalno CEO BALKAN
Tužan muškarac / ilustracija, Foto: Jiri Schott / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

šta kažete na ovo?

"KOD NAS JE TO NORMALNO": Bosanca iz Amerike devojke odbijaju zbog JEDNE STVARI, a radi je bukvalno CEO BALKAN

Takav potpuno samostalni život započeo je drugi komentator, sa svega 18 godina

Objavljeno:

Idealno vreme za odvajanje od roditelja i početka samostalnog života na Balkanu potpuno se razlikuje od onog u Americi. I dok jedni smatraju da je punoletstvo znak za razmišljanje o selidbi, drugi ne vide problem u življenju sa roditeljima mnogo nakon 18-te. A tu su i oni koji zbunjeno pitaju kada je zapravo pravo vreme?

Kada je pravo vreme za početak samostalnog života zanimalo je i jednog Bosanca iz Amerike, koji je na društvenoj mreži Redit pitao ostale da li je problem što sa svojih 28 godina i dalje živi sa roditeljima - jer u Americi primećuje da jeste.

"S koliko godina ste se odselili iz kuće?

Živim u Americi i imam 28 godina. Živim sa roditeljima i ne planiran uskoro da se odselim. Ovde je to dosta čudno i ženama je to "crvena zastavica" kod muškarca.

Zanima me da li je ovo normalno u Bosni ili drugim zemljama u dijaspori. Znam da je pre bilo normalno ali možda je moja generacija drugačija", stoji u njegovoj objavi.

Kako je na Balkanu, ali i u drugim zemljama - korisnici Redita podelili su iskustva sa ovim 28-godišnjakom.

"Ja sam u Holandiji i odselio sam se iz kuće sa 19 godina zbog fakulteta. Definitivno bi rekao da je popularno među Holanđanima da se tako mladi odseljavaju (iako manje sada zbog stambene krize)", napisao je jedan korisnik, na čiji se komentar nadovezao drugi, te imao potrebu da objasni da odseliti se ne znači otići na fakultet u drugi stan koji će plaćati roditelji, nego početi potpuno samostalan život.

"Žene ne žele veliku bebu pored sebe"

Takav potpuno samostalni život započeo je drugi komentator, sa svega 18 godina

"Odselio sam se s 18 godina zbog studija u Austriju i od tad živim totalno samostalno, u svakom smislu, od finansija do nekih banalnih stvari tipa pranje veša.

To je svuda "crvena zastavica" ako nemaš validan razlog zbog kog živiš kod roditelja. Moji roditelji su poprilično normalni, ali opet ne bih želeo da živim s njima zauvek, a pogotovo u braku pod istim krovom.

Ali ako su ti roditelji prosečni balkanski roditelji, velike su šanse da si nesposoban da opreš svoje prljave gaće i da napraviš sebi jelo - išta kompleksnije od jaja, a neretko ni to. Verujem da na ovakav način i žene posmatraju tu situaciju i ne žele jednu veliku bebu o kojoj moraju da brinu, nego partnera koji se zna pobrinuti za sebe" bio je neimenovani muškarac nešto oštriji u svom komentaru.

"Sve zavisi od perspektive"

Pored onih koji žive sa roditeljima ali na posebnom spratu kuće, tu je i onih muškaraca koji su se odselili kada su se oženili.

"Imam druga od 27 godina živi sa roditeljima ali bukvalno ima svoj sprat kuće tako da deli samo račune s roditeljima. Ako živiš sa roditeljima 28 godina a ne radiš, ne doprinosiš kući, živiš samo u svojoj sobi onda definitivno jeste čudno", "Ja sam se odselio sa 29 godina kad sam se i oženio, To je to. Živiš sa roditeljima dok se ne oženiš, nije to nikakva naučna fantastika", glasili su još neki komentari.

Jedna devojka napisala je kako to zapravo izgleda u azijskim zemljama.

"Recimo u Južnoj Koreji i drugim azijskim zemljama je kao i kod nas na Balkanu; sasvim je normalno živeti sa roditeljima ili bakom i dekom. Znam da neki to vide kao da nisi samostalan, ali u drugim kulturama se na to gleda kao da brineš o svojim roditeljima. Sve zavisi od perspektive", napisala je ona.

A onda su se našla i dva malo smešnija komentara.

"Za dobru ženu tvoja ljubav prema mami i tati ne treba da bude uzbuna", "Ovde kod nas na Balkanu dobiješ svoju sobu sa 30", glasili su još neki komentari.

Bonus video:

02:27

IMAM KOD KUĆE SINA OD 48 GODINA, NIJE SE ŽENIO, A RADI OD DANAS DO SUTRA Zbog ovih razloga mladi kasno napuštaju roditeljski dom

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.