OVE KRAVE LEŽE NA DUŠECIMA OD 100 EVRA: Evo zbog čega je to VAŽNO, jedan razlog je KRAJNJE BIZARAN (VIDEO)
Farma krava, Foto: Printscreen/You tube/Srećko Stipović

briga o živini

OVE KRAVE LEŽE NA DUŠECIMA OD 100 EVRA: Evo zbog čega je to VAŽNO, jedan razlog je KRAJNJE BIZARAN (VIDEO)

Inače, 80 krava pomuzu dva čoveka za nešto više od 60 minuta

Objavljeno:

Mesto Vitez u Bosni i Hercegovini između ostalog je specifično po tome što se u njemu nalazi savremena farma muznih krava u kojoj ove životinje leže na skupim madracima.

Farma ima 25 hektara i 84 muzne krave. Krave imaju udobna ležišta kako ne bi oštetile noge i da bi dale što više mleka. Ležište za jednu kravu košta oko 100 evra, odnosno oko 11.700 dinara. Krave, takođe, imaju obilje hrane kako bi dale što više mleka.

Upravnik farme je doktor veterine Rafael Džoja. "Na hranidbenom stolu uvek mora biti hrana i tokom dana i tokom noći. Ima mikser TMR koji meša, unutra je seno, silaža i koncentrat i to stalno mora biti pred njima. Ona tu dolaze jedu i posle toga idu na ležišta, madrace, leže proizvode mleko. Krava inače najviše mleka proizvede kad leži", rekao je Džoja dodavši je važno da su ležišta udobna kako ne bi oštetile noge. Ležište za jednu kravu, kako je dodao, košta više od 200 maraka (oko 100 evra), kako je objavljeno na Jutjub kanalu Srećno Stipović.

Inače, 80 krava pomuzu dva čoveka za nešto više od 60 minuta. Kravama u novoj hali nikad nije vrućina, a to je bio jedan od razloga zašto su tu preseljene preko leta jer je toplotni stres najgori za njih.

Bonus video:

00:09

ZVEZDU GRANDA UDARILA KRAVA NA PLAŽI! ISPLIVAO ŠOK KLIP: Leni ni majka nije verovala i to joj nije bio JEDINI PEH! (VIDEO)

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.