ABU HAMZA POSLE PRITVORA ZBOG VUČIĆA: Da sam se borio kod Srba, BIO BIH NARODNI HEROJ!
Foto: Printscreen/Al Jazeera

oglasio se

ABU HAMZA POSLE PRITVORA ZBOG VUČIĆA: Da sam se borio kod Srba, BIO BIH NARODNI HEROJ!

- Kao čovek sam bio na "pogrešnoj strani", da sam kod Srba bio, imao bih penziju, a možda bih bio narodni heroj. To ne mogu shvatiti - rekao je Abu Hamza
Objavljeno: 08:07h

Imad al-Husin, poznatiji kao Abu Hamza, Sirijac koji se u ratu u Bosni borio na strani muslimana, u jedinici El-mudžahid, objasnio je zašto je bio u kućnom pritvoru za vreme posete Aleksandra Vučića Sarajevu.

- Ja nisam znao da će biti taj samit, nisam znao da će on doći. Imam drugih svakodnevnih problema koje svaki državljanin BiH ima. Onda su me iz policije zvali i rekli mi zbog samita. Onda sam na interentu saznao da ima neki samit, Boga mi nisam znao - rekao je Abu Hamza za N1 o kućnom pritvoru zbog dolaska premijera Srbije Aleksandra Vučića. OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovaj državljanin Sirije, koji je u Jugoslaviju došao početkom osamdesetih, da bi studirao, uhapšen je 2008 godine. Vlasti BiH ga smatraju opasnim po nacionalnu bezbednost i pokušale su da ga deportuju 39 puta.

Abu Hamza je govorio i o optužbama za povezanost sa terorizmom.

- Hajmo dokazati da sam ja terorista, dajem ovu glavu. Ne bojim se nikoga, nemam se čega bojati, nemam oraha u džepu. Do sada nikada nisam imao problema sa zakonom - poručio je Abu Hamza, i zaključio:

- Šta sam vama uradio? Došao sam dobrovoljno, velikog srca, da ginem za ovu državu. Kao čovek sam bio na "pogrešnoj strani", da sam kod Srba bio, imao bih penziju, a možda bih bio narodni heroj. To ne mogu shvatiti. Ako sam išta kriv, bujrum, sudite mi. Pustite me na miru već jednom!

(Espreso.co.rs/Sandzaklive)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.