EVO ŠTA JE PRETHODILO UŽASU U LUKAVCU: Roditelji danima STRAHOVALI od KRVAVOG scenarija iz Beograda (VIDEO)
Škola u Lukavcu, Foto: PrintScreen/ YouTube/ Avaz TV

novi detalji

EVO ŠTA JE PRETHODILO UŽASU U LUKAVCU: Roditelji danima STRAHOVALI od KRVAVOG scenarija iz Beograda (VIDEO)

Javnost u BiH užasnula je informacija o pucnjavi u Osnovnoj školi "Lukavac Grad"

Objavljeno: 19:13h

Učenik koji je jutros upucao nastavnika u Lukavcu jer je izbačen iz škole nedeljama je najavljivao da će se osvetiti.

Javnost u BiH užasnula je informacija o pucnjavi u Osnovnoj školi kad je učenik došao sa pištoljem i upucao nastavnika engleskog jezika koji je u teškom stanju prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli.

Maloletnik je prema navodima Klixa navodno odavno poznat po neprimerenom ponašanju, a zbog lošeg vladanja je nedavno prebačen u drugu školu. Zbog toga je javno počeo da govori da priprema osvetu, međutim, apsolutno su se svi nadležni oglušili.

Dino Osmanović, političar iz Lukavca, objavio je posle krvoprolića prepisku i upozorenja koja je pisao upravo zbog pretnji učenika.

- Ovo je poruka od 22. maja 2023. godine kad sam nakon saznanja da učenik preti da će se osvetiti nakon što su ga prebacili iz škole tražio informaciju da vidim da li smo se opametili ili preduzeli nešto da nam se ne dogodi Beograd, ali nažalost nismo - napisao je Osmanović.

Dodao je da je upucani nastavnik otac dvoje dece.

- Desilo se da je nedužan čovjek stradao, neko reče da nisu stradala deca i da nema panike, ali ja kažem da je nažalost stradao otac dvoje dece i da ima panike. Ima potrebe za panikom sve dok ne odgovaraju nesposobni kadrovi iz MUP i tužilaštva. Možda tada dođemo pameti i počnemo da učimo na tuđim greškama. I da. Na moje pitanje upućeno MUP nisam dobio odgovor već samo poziv putem vajbera uz reči da su preduzeli sve radnje i da je sve pod kontrolom odnosno da ne mogu dati više informacija jer se radi o maloletnoj osobi. Verovao sam sistemu. Ni sam ne znam zašto - napisao je Osmanović.

U pucnjavi je inače teško povređen nastavnik Nedim Osmanović koji je prema navodima Avaza sin nekadašnjeg poslanika SDA u Parlamentu BiH Ismeta Osmanovića i bratanac potpredsednika SDA Fadila Osmanovića.

Nastavnik koji je povređen u pucnjavi prebačen je u UKC Tuzla i trenutno je u toku operacioni zahvat.

Osmanović je za N1 potvrdio da je reč o njegovom sinu.

- Istina, radi se o mom sinu, Nedim je profesor engleskog jezika i pomoćnik direktora. Operacija još traje. Doktori su mi rekli da je u stabilnom stanju -kazao je Osmanović.

Maloletnik je nakon krvavog pira uhapšen.

Policija o pucnjavi

“Dete (starosti nepunih 14 godina) se nalazi pod policijskim nadzorom u prostorijama PU Lukavac, dok se vatreno oružje i ostali odbačeni predmeti obezbeđuju do otpočinjanja uviđaja. U pucnjavi je ranjeno jedno lice, N.O. (1985) iz Lukavca, zaposlen u OŠ Lukavac grad koje je tom prilikom zadobilo teške telesne povrene konstatovane na Klinici za hirurgiju, a prema trenutnim informacijama ranjeni je podvrgnut operativnom zahvatu na Klinici za ORL koja je još uvek u toku“, dodaje se u saopštenju, navodi N1 BiH.

“Obezbeđenje lica mesta vrše policijski službenici PU/PS Lukavac, a uviđaj pod nadzorom dežurnog Tužioca KTTK-a koji se nalazi na licu mesta izvršiće istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TKa i OKP PU Tuzla. Na licu mesta nalazi se i Tužilac za maloetnike. U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti dece i maloletnika u krivičnom postupku, nismo u mogućnosti dati više informacija“, saopšteno je.

Bonus video:

01:01

U SAD više od 200 masovnih pucnjava tokom proteklih šest meseci

(Espreso/ Kurir.rs/ Nezavisne/ N1 BiH)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.