"LAKO JE LEŽATI...": Alen posle posla ide na posao, a tek da VIDITE ko su mu STALNI GOSTI (VIDEO)
Alen Haznedarević, Foto: SREDNJA BOSNA DANAS / YOUTUBE

svaka čast!

"LAKO JE LEŽATI...": Alen posle posla ide na posao, a tek da VIDITE ko su mu STALNI GOSTI (VIDEO)

Čuvajući svoju tradiciju, Alen objašnjava da od malena voli da radi, da mu je rad sastavni deo dana i da mu ništa nije teško jer najlakše je, kako kaže ležati

Objavljeno:

Kada nešto volimo da radimo, onda nam nedostastak slobodnog vremena ne predstavlja problem. A to nam potvrđuje i priča jednog mladića, koji pored svog regularnog posla od 8 do 16h, svoje slobodno vreme posvećuje poljoprivredi i stočarstvu.

Alen Haznedarević iz Odžak u Bugojnu, BiH, jako je vredan i svog posla se, kako kaže ne stidi, jer ga radi pošteno. On radi više poslova, od 8 do 16h razvodi struju a posle posla uzgaja krave, ovce, junad i ima poljoprivredne mašine. Ulaže u budućnost, jer bez truda i rada nema ni napredovanja.

"Radim u preduzeću, razvodim struju, evo već 10 godina. Ali ljubav prema bikovima rodila se 2012. godine i eto, malo po malo, ovo je sad moja svakodnevnica. To mi je u krvi. Ali stignem sve, i posao i stočarstvo uz pomoć motora", kaže Alen koji na svom selu, gde je živeo kao mali uzgaja životinje i bavi se poljoprivredom.

 Alen Haznedarević
Alen Haznedarević foto: SREDNJA BOSNA DANAS / YOUTUBE

Čuvajući svoju tradiciju, Alen objašnjava da od malena voli da radi, da mu je rad sastavni deo dana i da mu ništa nije teško jer najlakše je, kako kaže ležati.

"Od malena kada te otac i majka nastroje kako treba, to je to. Lako je ležati, ja bih sada najviše voleo da ležim, ali ne može kada u meni ta krv vri, samo rad, rad i rad. Dolazi sezona sena, tek će biti posla", objasnio je mladić za Jutjub kanal Srednja Bosna danas.

Priznaje da je umor redak kod njega, međutim kada dođe posao baliranja, tada stigne i umor.

"To baliranje sena malo predstavlja problem, jer trči sa posla umoran, gledaj da neće kiša, baliraj, ne može tada nikako da se odmori. Ali dobro, to bude mesec dana pa onda dolaze lakši poslovi", objasnio je on.

Svog posla se ne stidi

Mladi Alen ističe da se svog posla ne stidi.

"Ujutru odem u 8 na posao, završim u četiri, posle toga odmah dolazim da kosim, kupim, baliram, šta stignem. Mora tako ako želimo da postignemo nešto u životu. Mnogi ste stide ovog posla, ja se hvala Bogu ne stidim. Ovo je pošten posao, pošteno zaradiš, pošteno kupiš. Ovo je lepota", rekao je Alen.

Kako je obajasnio, što se tiče divljih životinja, medvedi su stalni gosti kod njega na selu. Prošle godine posetom medveda nastardali su ovca i jagnje, međutim kako kaže bikovima ne sme da priđe, jer su ipak krupnije životinje.

Tvrdi da s 10ak junadi, ogromnim brojem ovaca, krava, i poljoprivrednim poslovima, znoja i zdravlja uvek ima.

Za kraj svima je poručio da se ne treba bojati posla.

"Rano ustani, kasno legni i uspećeš u životu. Ima para ko hoće da radi", zaključio je Alen.

Bonus video:

01:25

SVAKA ČAST ZA OVU UČITELJICU: Kad decu nauči svemu, čuva ovce u svom gazdinstvu (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Srednja Bosna Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.