BOSANSKI POLICAJAC ISKAČE PRED LJUDE NA ULICI: Sve je snimljeno, šta radiš to čoveče?! (VIDEO)
Policajac, Foto: PrintScreen/ Facebook/ Redžo Lemezan

potpuni hit

BOSANSKI POLICAJAC ISKAČE PRED LJUDE NA ULICI: Sve je snimljeno, šta radiš to čoveče?! (VIDEO)

Građani su ovo ocenili kao neprofesionalno delovanje

Objavljeno:

Snimak koji prikazuje kako policajac u sarajevskom naselju Stup zaustavlja vozilo, istrčavajući iza zelene površine tramvajskog pojasa, na kojoj je nisko rastinje, na glavnu gradsku saobraćajnicu izazvao je brojne komentare.

Policajac je u jednoj ruci je držao uređaj za merenje brzine, dok je drugom rukom signalizirao zaustavljanje vozila. Građani su ovo ocenili kao neprofesionalno delovanje kojim je ugrozio svoju, kao i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

Na ovo je reagovao je i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Redžo Lemezan (NS).

"Ovo mi više liči na skrivenu kameru, nego na ozbiljan preventivno-represivni rad. Ovakvom kontrolom vozača ugrožava se sigurnost u saobraćaju svih učesnika i sigurno nije dostojanstven policijske uniforme", istakao je.

Lemezan je poručio da policija mora biti autoritet u svakom smislu te riječi.

Nije poznato da li je policajac sam odlučio da deluje ovako ili je reč o odluci njegovih nadređenih.

Na ovu kritiku je međutim reagovao i Sindikata policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo, koji su Lemezanov stav opisali kao pordugljiv, i poručili mu kako time ruši bitno narušen ugled rada policajaca na terenu.

"Ti policajci, koji "istrčavaju iz žbunja", upravo sa ulica Sarajeva sklanjaju drznike zbog kojih nam građani svakodnevno ginu. I da, ko je narodu/vlasti ugodio. Ne valja kada se ne radi prekomerno, ne valja kada se radi u punom kapacitetu, sa bitno nedostatnim izvršiocima preventivno-represivnih radnji", istakli su.

U Sindikatu policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo se nisu naveli da li je policajac propisno postupio. Nije sporno to što je zaustavljao vozilo - naprotiv, već način na koji je to uradio. Imali su i poruku za građane.

"Sramota i neka vam je na čast uvaženi predstavniče političke stranke, a i vama dragi građani koji ste "zgroženi" ovakvim postupkom policajca koji u najmanju ruku rizikuje svoj život, dajući poslednji atom snage da se razračuna sa hohštaplerima za volanom kako bi vama stvorio bolji životni ambijent", naveli su.

Dali su punu podršku kolegama profesionalnom radu.

Bonus video:

00:15

Policajac ubio ženu, pa sebe u Grockoj

(Espreso/ Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.