ŽENA IZ PRIJEDORA OJAĐENA ZA 2500 EVRA: Prevarena preko MREŽA, a zločinac se predstavljao OVAKO, obratite pažnju!
Prevara, Foto: Printscreen/Youtube

pevara

ŽENA IZ PRIJEDORA OJAĐENA ZA 2500 EVRA: Prevarena preko MREŽA, a zločinac se predstavljao OVAKO, obratite pažnju!

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da budu oprezni prilikom davanja ličnih podataka nepoznatim osobama

Objavljeno:

Žena iz Prijedora prevarena je na način da je uplatila više od 2.500 evra na račun nepoznate osobe, a koja joj se predstavila kao američki vojnik, istakli su u policiji kako navodi Blic.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da budu oprezni prilikom davanja ličnih podataka nepoznatim osobama putem društvenih mreža ili internet aplikacija i da se pre svakog transfera novca u inostranstvo, posebno na zahtev osoba sa kojima su stupili u kontakt putem društvenih mreža, uvere da se ne radi o pokušaju prevare, piše Srpskainfo.

– Policijska uprava Prijedor zaprimila je prijavu oštećene iz Prijedora da je u oktobru prošle godine prevarena od strane nepoznate osobe kojem je putem “Western Uniona” uplatila 2.535 evra. Ona je novac uplatila nakon što je putem društvene mreže Fejsbuk jedno vreme kontaktirala sa muškarcem koji joj se predstavio kao američki vojnik stacioniran u Iraku, od kojeg je dovedena u zabludu da će joj poslati vrednu pošiljku, ali da je prethodno potrebno da pošalje određeni iznos novca – rekli su, prema navodima Blica, u policiji.

Novac
Novacfoto: Profimedia

O navedenom je obavešten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kojem je dostavljen izveštaj za počinjeno krivično delo “Prevara”.

– Sve informacije o tome kako se zaštititi od sajber kriminala i na koji način prijaviti sumnju u prevaru putem interneta građani mogu naći na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – poručili su iz PU Prijedor a prenosi Blic.

Bonus video:

00:20

Krađa cveća u beogradu

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.