PADAVINE NAPRAVILE HAOS U BiH, ULICAMA TEKLE REKE: Poplavljene kuće širom ZEMLJE, meteorolozi najavljuju novi PAKAO
Poplave, Foto: Printscreen/Youtube/ Fanpage.it

KATASTROFA

PADAVINE NAPRAVILE HAOS U BiH, ULICAMA TEKLE REKE: Poplavljene kuće širom ZEMLJE, meteorolozi najavljuju novi PAKAO

Nestabilno sa lokalnim nepogodama uz jače pljuskove sa grmljavinom očekuje se od danas do utorka, 6. juna

Objavljeno:

Tokom obilnih padavina sinoć je su poplavljene kuće na području opštine Hadžići i Banjaluke.

Meteorolozi najavljuju nove obilne padavine i upozoravaju na izlivanje bujičnih vodotoka i probleme s oborinskim vodama, prenosi Srpskainfo.

Lokalne nepogode

U Republici Srpskoj danas se očekuju lokalne nepogode uz obilne padavine u kratkom periodu koje mogu izazvati izlivanje bujičnih vodotoka, probleme sa oborinskim vodama, te pojavu urbanih poplava, upozoreno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Jače nepogode i lokalno obilnije padavine se očekuju na severu i severoistoku Srpske danas popodne i uveče, kao i sutra, saopšteno je iz Zavoda.

Iz Zavoda su napomenuli da zbog lokalnog karaktera pljuskova nije moguće unapred znati tačnu lokaciju pojave obilnih padavina, kao i da će količina znatno varirati.

Nestabilno sa lokalnim nepogodama uz jače pljuskove sa grmljavinom očekuje se od danas do utorka, 6. juna.

Poplava na području Banjaluke

Ekipe Civilne zaštite Banjaluka intervenisale su do rano jutros u banjalučkom naselju Priječani gde se zbog velikih padavina izlila voda iz oborinskih kanala u dvorišta, izjavio je Srni šef Odseka za civilnu zaštitu grada Dragan Babić.

Babić je rekao da su ekipe Civilne zaštite do tri časa jutros bile na terenu u Priječanima, obišle lokacije i snimile kritične tačke.

– Ekipe su trenutno na terenu i danas će biti čišćeni kanali u tom delu gde je došlo do izlivanja vode – istakao je Babić.

On je naveo da je voda ušla u dvorišta domaćinstava, podrume i garaže, kao i da je stanje pod kontrolom. Ranije je predsednik Mjesne zajednice Priječani David Ponorac izjavio da je u tom banjalučkom naselju poplavljeno više od 10 domaćinstava, a 100 je bilo ugroženo nakon sinoćnje obilne kiše.

Bujice izazvale velike probleme u Hadžićima

U kasnim popodnevnim satima juče obilne kišne padavine su pogodile područje opštine Hadžići i došlo je do bujičnih poplava. Nadležne službe i jutros su na terenu.

– Bujice su bukvalno nosile sve pred sobom ulicama i putevima. U dosta prizemnih objekata i na putnim saobraćajnicama pričinjena je materijalna šteta – saopšteno je za N1 iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Dodaju kako se sve odvilo jako brzo, a “da oni koji su sve uživo videli – kažu da su ulicama tekle bukvalno reke”.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović rekao je da je šteta od bujičnih potoka prijavljena u 20 mesnih zajednica u ovom gradu, a najgora situacija je u naselju Cer gde je voda ušla u šest kuća i isto toliko pomoćnih objekata i garaža.

01:43

POPLAVE GUTAJU ULICE NOVOG SADA: Policija izbavljala ljude iz vode! Spašene dve porodilje i na vreme prebačene do obližnje bolnice

(Espreso/Blic/Srpska info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.