"NISMO ZABORAVILI POMOĆ KOJU SMO DOBILI": Građani Sarajeva i BiH žele da daju KRV ranjenoj deci u Beogradu!
Odavanje počasti poginulima u pucnjavi u Beogradskoj školi, Foto: Stefan Stojanović

CEO REGION ZANEMEO

"NISMO ZABORAVILI POMOĆ KOJU SMO DOBILI": Građani Sarajeva i BiH žele da daju KRV ranjenoj deci u Beogradu!

Građani su se odazvali pozivu sa mreža i zabeleženi su redovi kod Doma zdravlja Novi Beograd i u samom Zavodu za transfuziju

Objavljeno:

Nakon jučerašnjeg masakra u Beogradu na društvenim mrežama se pojavio apel za davanje krvi, i to prvenstveno nulta negativne krvne grupe, za decu ranjenu u pucnjavi u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Građani su se odazvali pozivu sa mreža i zabeleženi su redovi kod Doma zdravlja Novi Beograd i u samom Zavodu za transfuziju.

Povodom ovih informacija i strašnog događaja u Beogradu, novi premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izjavio je danas kako su se javili dobrovoljni davaoci krvi koji su spremni da odu u Beograd ukoliko postoji potreba i da doniraju krv.

"Javili su mi se iz Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi i obaviću razgovor da vidim da li je potrebno kao federalna vlada da se pomogne Beogradu. Sarajevo nije zaboravilo ono što su nama iz Beograda kao pomoć slali tokom pandemije i javili su se ako je potrebno da im se izađe u susret", dodao je Nermin Nikšić, novi premijer FBiH.

Premijer Nikšić uputio je juče telegram saučešća premijerki Srbije Ani Brnabić povodom tragedije koja se dogodila u osnovnoj školi u Beogradu, preneo je Radio Sarajevo.

Podsetimo, u sredu se dogodila jedna od najvećih tragedija u istoriji beogradskih škola. Maloletnik, 14-godišnji učenik izvršio je krvavi napad na školu Vladislav Ribnikar u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je čak devet osoba.

1 / 13 Foto: Tamara Trajković

Ubijen je domar škole, kao i osmoro učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica istorije, povređeno.

Bonus video:

05:10

ZBOG ČEGA SEDAM DEVOJČICA I JEDAN DEČAK? Marković: To je pitanje za psihijatre, uvođenje smrtne kazne bi sprečilo ovu tragediju

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.