"VOLIM CURE PLAVUŠE": Markić (75) tvrdi da je na njegov SEVDAH i HARMONIKU "palo" skoro 80 žena! (VIDEO)
Nahid Markić, Foto: Printscreen/ANES DURMO / YOUTUBE

proputovao Balkan svirajući svoju harmoniku

"VOLIM CURE PLAVUŠE": Markić (75) tvrdi da je na njegov SEVDAH i HARMONIKU "palo" skoro 80 žena! (VIDEO)

Godinama je radio u železari, jer kancelarijske poslove nije voleo

Objavljeno:

Nekom je život majka, nekom maćeha - dobro poznata rečenica koja opisuje život i izbore Nahida Markića iz Bosne, koji za sebe kaže da voli žene - garave, plave, žute, visoke i niske.

U gotovo svim bosanskim gradovima poznat kao čuvar sevdalinki i bosanske tradicionalne nošnje, proputovao je bivšu Jugoslaviju sa svojom harmonikom. On žene voli srcem i uživa biti u njihovom društvu.

Nahid Markić u sedmoj deceniji života, kaže da su mu žene i harmonika velika ljubav. Harmoniku neguje, a ženama redovno daje komplimente.

- Harmoniku sam počeo svirati u mladosti. Kada sam oženio jednu što mi je tri sina rodila i sa kojom sam se tri puta venčavao i razvodio. Sad sam razveden, ali ako odlučim da je ponovo oženim, oboriću rekord. Međutim ona je bila veoma ljubomorna na moja putovanja, tako da ja znam reći da mi je ona zaključala harmoniku. Zbog nje jedno 45 godina nisam svirao - priča svoju priču Nahid.

Godinama je radio u železari, jer kancelarijske poslove nije voleo. Voleo je volan i autostoperke, te objašjava da nije bilo ni jedne kojoj nije stao, povezao ili pomogao.

Nahid je proputovao zemlje Balkana svirajući svoju harmoniku, međutim kada su žene u pitanju hteo je da ide i preko okena. Voleo je jednu Amerikanku koja ga je na kraju kako kaže izdala, mada ne žali jer nije siguran kako bi se preko okena snašao, bez svoje Bosne.

- Ja sam trebao leteti za Ameriku kod žene koja je duplo mlađa od mene. Međutim splet okolnosti su se desile i nisam otišao, govori on i dodaje:

- Zato ne volim Fejsbuk, Instagram i sve te mreže, da me nađe neka iz Nemačke ili neke druge zemlje, e neću. Sve bi one htele da znam njihov jezik. A mislim se ako želiš ti sa mnom pričat' onda nauči moj jezik. Ja sam poseban. Ko si ti ako si iz Amerike pa ja s tobom moram na engleskom pričati.

Međutim u poslednje vreme, kako je ušao u sedamdesetu godinu oseća da ga snaga polako napušta, te ga trenutno jedino sevdalinke opuštaju. Mada dodaje ako bi mu se pružila prilika da upozna jednu ženu stvorenu za njega, ne bi žalio. Kaže ako bi koja, kao i one prethodne kojih je bilo oko 76, pale na sevdah i harmoniku ne bi odbio.

Volim cure plavuše, ofarbane glavuše - kaže ovaj Bosanac kroz smeh.

(Espreso / Blic, Gordana Vuksanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.