OGLASIO SE MUP KANTONA SARAJAEVO O NAPADU NA SRBE: Skup bio prijavljen, ali nije bilo fiksnog obezbeđenja
Srpska deca napadnuta u Sarajevu, Foto: Kurir

INCIDENT NA ILIDŽI

OGLASIO SE MUP KANTONA SARAJAEVO O NAPADU NA SRBE: Skup bio prijavljen, ali nije bilo fiksnog obezbeđenja

Zbog ovog incidenta, uhapšeno je 10 osoba, a Katica pojašnjava da se od deset privedenih – njih osam tretiraju kao direktni izvršitelji, a dvoje kao pomagači

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica govorio je danas o incidentu koji se u subotu desio na Ilidži, kada je ranjen jedan roditelj iz Srbije, čije dete je učestvovalo na fudbalskom turniru, da tek treba utvrditi da li je uoči incidenta bila napravljena adekvatna bezbednosna procena.

Skup je, prema njegovim informacijama, bio prijavljen policiji, ali nije bilo fiksnog obezbeđenja.

"Skup je, koliko znam, bio prijavljen policiji, kao takav je i tretiran. Treba ispitati da li se radilo o adekvatnoj sigurnosnoj proceni i da li je adekvatno reagovano. Komesar je još juče formirao tzv. unutrašnju inspekciju, odnosno kontrolu koja će proveriti sve moguće činjenice. Siguran sam da će analiza ponuditi podlogu da se ubuduće radi mnogo bolje, danas ću dobiti pismenu informaciju od komesara sa svim relevantnim činjenicama", rekao je Katica za sarajevsku N1 tv.

Siguran je, kaže, da treba prilagoditi buduće bezbednosne procene i postupanje policije na ovakvim događajima.

"Čuo sam da u ovom slučaju nije bilo fiksnog obezbeđenja od policije, nego od organizatora i zaštitne agencije”, rekao je Katica.

Katica je, zajedno sa gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić, i ministrom kulture i sporta KS Samirom Avdićem obišao povređenog roditelja.

“To su jako razumni ljudi, razumeju da je ovo incidentna i izolovana situacija. Bio je pribran i izgledao normalno”, naveo je.

Zbog ovog incidenta, uhapšeno je 10 osoba, a Katica pojašnjava da se od deset privedenih – njih osam tretiraju kao direktni izvršitelji, a dvoje kao pomagači.

Uhapšeni su sinoć predati nadležnom kantonalnom tužiocu koji ima 24 sata da odluči šta dalje. Katica veruje da se može očekivati osuđujuća presuda.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.