BOSANKA OPLELA O SNAJKI, NE ZNA ŠTA ĆE OD MUKE: Podelila kroz šta prolazi kad im dolazi u GOSTE, mreže se USIJALE
Svađa, Foto: Profimedia

SKANDAL

BOSANKA OPLELA O SNAJKI, NE ZNA ŠTA ĆE OD MUKE: Podelila kroz šta prolazi kad im dolazi u GOSTE, mreže se USIJALE

Ima i snajki iz pakla, tako se jedna Bosanka žalila na bratovu besposlenu ženu i u kakve ih je probleme uvukla

Objavljeno:

Jedna Bosanka odlučila je da svoj jad podeli sa korisnicima Reddita, pa im je pisala o porodičnoj situaciji u kojoj se našla sa snajkom, suprugom njenog brata.

Objasnila im je celu situaciju i zatražila savet: „Kako da priđete snaji koja ne želi ništa da radi po kući? Da li preterujem u ovakvom načinu razmišljanja?

Imam brata i snaje (sve imamo oko 27 godina, ja sam žensko) koje dolaze na godišnje 10-15 dana i u tom periodu je haos.Imaju malo dete, ali snaja postaje nepodnošljiva.

Ona nikad ne želi da čisti, čak ni gde jede. Ima jednogodišnju bebu i kad beba povrati, mama ili ja opet počistimo za njima jer ona samo odlazi.

Uvek ima neki izgovor, da je boli stomak, da treba da spava, da je na godišnjem itd. Ako je kupala dete u kupatilu samo izvadi dete i ostavi sve prljavo iza sebe.

Jedino što ponekad radi je da skuva kafu i to je to,ali nekako nestane u čudu i onda moram sve da čistim.

Ona ne pere veš, ne suši ,bukvalno ništa ,opet je sve na mami i meni.

Naravno,ne peru sudove niti učestvuju u troškovima. Vrhunac je bio kada su u našoj porodičnoj kući pripremili dečji rođendan i okupili oko 50 ljudi.

Proslava je počela u 12, a oni su se već spakovali i krenuli za Nemačku u 17 časova, nakon čega smo mama i ja morali ponovo sve da čistimo.

Naravno, u svemu tome ona sedi i čuva dete, dok mama i ja „služimo“ njene drugarice. Kako da se pozicioniram u svemu tome jer ne želim više da budem nečiji otirač jer me niko od njih ne hrani, a sve to počinje da mi ide na živce?“

Snajka i brat lenjivac

Većina korisnika Reddita joj je rekla da su joj snaja i brat lenji, a jedan Srbin joj je rekao: „Iz ovoga mogu da zaključim da su ti snaja i brat (nemoj da se uvrede) velike lenštine. Inače sam malo mrzovoljniji pa bih ih sve oterao, pa neka se ljute koliko hoće“.

"Tvoj brat je jedini problem ovde, snajka je samo krajnje nekulturna", složio se drugi.

Muškarac, Bes, Žena, Svađa, Veza
foto: Profimedia

Problem je i u njihovom vaspitanju: „Najveći problem vidim u tome što očigledno tvoji roditelji nisu vaspitali sina da bude čist i uredan kao njegova sestra. Smeta ti što ona ne čisti i što ga ne spominješ. Zvuči mi kao da ona snajka u svojoj kući radi sve, a tvoj brat ništa, pa možda oslobađa frustracije tako što te tera da čistiš za njom kad su kod tebe, ili samo žive u neredu i to im je u redu“.

"Nažalost, snajka ti je primitivna. Je li... mir u kući, ideš linijom manjeg otpora i onda zezneš zdravlje. Kažeš im da ima hotel, neka ih služe", rekao joj je drugi čovek.

I drugi imaju slične situacije

Javili su joj se i drugi sa sličnim situacijama: "Imamo i mi sličnu. Nažalost, problem je što mama sve ovo ćuti zarad mira u kući, da im se niko ne buni i slično. Ako pita ok neka pozove 50 ljudi ali mama i ja bi sedeli pa neka gosti gladuju ako neće da pomogne ili neće da uradi.Ipak s obzirom da me ne pita ja nemam rešenje, samo sam rekao da podelim da ima još, možda će ti lakše pomoći."

Na to je autor teksta odgovorio: "Ista situacija je ovde sa mojom majkom. Ona sve radi i pati, a jedina kojoj može da kaže da uradi nešto sam ja, a ja ne mogu da odbijem majku.

"Evo me sa cimerom, predugo živimo zajedno jer nam je jeftinije. Pokušao sam da se sprijateljim sa njim od početka, imamo neke sličnosti, a imao sam i ranije dobra iskustva sa cimerima. Počeo sam da mu idem na živce jer sam ga pozvala na sportske aktivnosti ili sastanke sa mnom Ok, ne moramo da budemo prijatelji, a možda sam mu dosadna, ali nema šanse da taj momak počne da radi zajedno ,nema šanse.Ne iznosi smeće,ne čisti,ne usisava,jedva sam ga naterao da to uradi jednom mesečno,ali i tada se šali ili pravi budalu. Pa koji? Da li je to nekulturno ili su to jednostavno loši ljudi“, opisao je svoju situaciju jedan čovek.

Rešenja postoje

Neki su joj nudili rešenja: „Kad najave godišnji i da će doći, zaključaj kuću i onda idi negde na godišnji. Devojčica je odgovorila: „Ne znam za roditelje, ali meni je to dobra ideja“.

„Sledeći put kada bude objavljeno lepo kažeš da ćeš u tom periodu i ti otići na godišnji odmor i pustiti neke u hotel, a roditelje uhvatiš za ruku i odvedeš ih negde na more/jezero/planinu. 10/15 dana. Drugo rešenje bi bilo da bratu kažeš istinu. On ti je brat, valjda možeš da mu to kažeš", rekao joj je drugi.

Album, Porodica
foto: Profimedia

A jedan Bosanac je imao još nešto da doda: „Od kada je BiH postala kandidat za EU, više se ne zalažem za to da žene moraju čistiti i uređivati“.

Ima i predloga za brak

Na kraju je dobila i ponude za brak: „Koliko vidim, brat ti je postolar, a snaja bezobrazna, a ti si draga devojka spremna za udaju. Imam sina- tažbina, živi u Austriji, dobar je i zabavan, ali nema sreće sa devojkama.U oktobru je napunio 29 godina, zgodan je, iz Travnika, ima svoj stan i lepu platu, radi u hardveru prodavnica. Ako ste zainteresovani, mogu da se nađem sa vama."

Ona je odgovorila: "Zainteresovana sam, javite se. Nadam se da će počistiti za sobom."

(Espreso/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.