PUCAO NA RADNIKE JER SU HTELI DA MU ISEKU STRUJU: Strava i užas u Bosanskom Novom
ilustracija, Foto: Profimedia

UŽAS

PUCAO NA RADNIKE JER SU HTELI DA MU ISEKU STRUJU: Strava i užas u Bosanskom Novom

Uprava i kolektiv Elektrokrajine najoštrije osuđuju brutalni napad i ugrožavanje života radnika

Objavljeno:

Na dvojicu radnika "Elektrokrajine", Terenska jedinica Bosanski Novi, juče je izvršen napad vatrenim oružjem prilikom njihovog obavljanja redovnih radnih zadataka u industrijskoj zoni Poljavnice.

Napad osobe inicijala B. K. desio se kada su radnici, po standardnom nalogu Direkcije za tržišno snabdevanje Elektroprivrede RS-a, došli da sa mreže isključe brojilo poslovnog objekta dotičnog kupca zbog duga za neplaćenu električnu energiju, prenosi Klix.

Napadač je prema radnicima uperio oružje duge cevi i iz neposredne blizine ispalio jedan hitac, te nogama šutirajući polomio kutiju sa radnim alatom koji su koristili radnici.

Kada je po drugi put repetirao oružje radnici su otrčali u službeno vozilo i istim se udaljili. Odmah su pozvali policiju koja je došla na lice mesta, privela napadača i izvršila pretres imovine osumnjičenog tokom kojeg je pronađeno oružje duge cevi (vojna puška M-76 sa optičkim nišanom) i pripadajućom municijom.

Uprava i kolektiv Elektrokrajine najoštrije osuđuju brutalni napad i ugrožavanje života radnika, koji samo obavljaju svoj posao od kojeg prehranjuju porodice.

- Pozdravljamo brzu reakciju policije koja je privela napadača, te protiv njega najavila podnošenje izveštaja o počinjenim krivičnim delima. Ovim putem pozivamo nadležne pravosudne institucije da u predstojećem krivičnom postupku najoštrije sankcionišu dotičnu osobu - saopšteno je.

Elektrokrajina od 2021. godine posluje kao operator distributivnog sistema koji postupke isključenja i uključenja korisnika mreže obavlja po nalogu ovlašćenog snabdevača, odnosno nadležnih direkcija Elektroprivrede RS-a.

(Espreso/Klix)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.