ZATVORENA BIRAČKA MESTA U BIH: Prvi nezvanični rezultati u 21h, preliminarni u ponoć
ilustracija, Foto: Profimedia

javljeno je

ZATVORENA BIRAČKA MESTA U BIH: Prvi nezvanični rezultati u 21h, preliminarni u ponoć

Prema podacima Centralne izborne komisije, do 15.00 časova glasalo je 35 odsto birača

Objavljeno:

U Bosni i Hercegovini večeras u 19 časova zatvorena su sva biračka mesta, osim onih na kojima je jutros kasnilo otvaranje

Pravo glasa na opštim izborima imalo je 3.368.666 birača.

Sada sledi brojanje glasova, a prvi nezvanični rezultati trebalo bi da budu poznati već oko 21 sat, dok će Centralna izborna komisija BiH preliminarne rezultate saopšiti na pres konferenciji u ponoć.

Prema podacima Centralne izborne komisije, do 15.00 časova glasalo je 35 odsto birača.

Građani su birali tri člana Predsedništva BiH, 42 poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, tri kandidata za predsednika i potpredsednike Republike Srpske, 83 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, te za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH 98 poslanika i kandidate za kantonalne skupštine u FBiH.

Na glasačkim listićima nalazilo se 127 političkih subjekata, i to 72 političke stranake, 17 nezavisnih kandidata i 38 koalicija.

Građani s pravom glasa mogli su da glasaju na 5.903 biračka mjesta, od kojih je 5.418 redovnih, sedam biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, 105 za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, 352 mobilna tima i 21 biračko mesto u diplomatsko-konzularnim predstvaništvima BiH u 15 država.

(Espreso/RTRS/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.