NESAVESNO LEČENE UZROKOVALO SMRT DEVOJČICE (15): Potvrđena optužnica za doktorku iz Tuzle!
Ilustracija, Foto: Profimedia

krivično delo

NESAVESNO LEČENE UZROKOVALO SMRT DEVOJČICE (15): Potvrđena optužnica za doktorku iz Tuzle!

Istragu u ovom predmetu je proveo tim tužilaca i istražitelja Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, te su, između ostalih prikupljenih dokaza, urađena i relevantna medicinska veštačenja

Objavljeno:

Opštinski sud Tuzla potvrdio je optužnicu protiv Melihe Zahirović Suljić (66) zbog sumnje da je kao specijalista infektolog u Klinici za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla počinila krivično delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom nesavesno lečenje.

Optužnica se odnosi na događaje koji se vezuju za nesavesno lečenje koje je uzrokovalo smrt petnaestogodišnje M.DŽ. iz Gračanice u avgustu 2020. godine u UKC Tuzla, saopštilo je danas Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, koje je i podiglo optužnicu, piše Srpskainfo.

Suljićevu optužnica tereti da je od 10. jula do 8. avgusta 2020. godine kao specijalista infektolog u Klinici za zarazne bolesti bila svesna da je maloletna pacijentkinja sa nejasnim febrilnim stanjem i da se kao takva treba hospitalizovati isključivo u ovoj klinici.

Ona nije izvršila prijem pacijentkinje radi pravilne i blagovremene dijagnostike i lečenja te je došlo do naglog pogoršanja zdravstvenog stanja maloletnice i njene smrti.

Suljićeva je, kao doktor medicine obavljajući svoju delatnost, iz nehata (svesna da može doći do određenih posledica, ali olako držeći da do istih neće doći), primenila očito neprikladan način lečenja pa time prouzrokovala znatno pogoršanje postojećeg zdravstvenog stanja usled čega je nastupila smrt maloletne pacijentkinje.

1 / 7 Foto: Profimedia

Istragu u ovom predmetu je proveo tim tužilaca i istražitelja Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, te su, između ostalih prikupljenih dokaza, urađena i relevantna medicinska veštačenja.

Bonus video:

09:21

ŠTA ĆE BITI POSLE PUTINA? Trese se politički život širom sveta! Vlada kriza lidersva NEMA KO DA REŠI SVETKSA PITANJA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.