OVO JE DEVOJČICA KOJA JE SKOČILA SA VISINE OD 23 METRA: Tara oduševila region, pogledajte samo! (VIDEO)
Tara Vesić, Foto: Printscreen/Facebook

SVAKA ČAST ZA HRABROST

OVO JE DEVOJČICA KOJA JE SKOČILA SA VISINE OD 23 METRA: Tara oduševila region, pogledajte samo! (VIDEO)

Tara će uskoro krenuti u osmi razred osnovne škole, a već sedam godina je članica Kluba za skokove u vodu "Čukarički" gde vredno trenira

Objavljeno:

Devojčica (13) koja je svojim skokom sa Starog mosta u Mostaru oduševila javnost zove se Tara Vesić.

Tara živi u Beogradu, a sa Norveškom i Mostarom, kako se iznosilo nakon objave njenog hrabrog skoka na društvenim mrežama, nema nikakvu poveznicu. Sa mamom Natašom doputovala je u Mostar jer joj je želja bila da uživo gleda takmičenje u skokovima koje je održano proteklog vikenda.

- Htela sam da skočim sa Starog mosta jer sam već skakala sa visina većih od 17 metara. Bio mi je izazov sa skočim sa visine od 23 metra. Bilo je malo čudno, ali nisam se uplašila. Bila sam srećna kad sam izašla iz vode i svi su me tapšali. Videla sam da su snimak mog skoka objavili brojni mediji i jako sam ponosna - ispričala je hrabra devojčica.

Tara će uskoro krenuti u osmi razred osnovne škole, a već sedam godina je članica Kluba za skokove u vodu "Čukarički" gde vredno trenira. Želja joj da se jednog dana, kako je otkrila, oproba u takmičenju u skokovima.

- Prvi put sam uživo gledala te skokove i fascinirana sam. Žao mi je što nisam znala da je legendarni Orlando Duke u Mostaru održao trening kamp jer bih se priključila - rekla je devojčica.

U Mostaru je bila prvi put i ne krije da je oduševljena njegovim lepotama.

- Mostar mi se jako dopao. Ima lepu kulturu, a znam da su skokovi sa Starog mosta duga tradicija i da ovde skakači izvode skok koji se zove "lasta" i znam da su to jako opasni skokovi. Baš je jedan skakač izveo "lastu" na otvaranju skokova - rekla je Tara.

Njena majka Nataša je ispričala da prvobitno nije imala strah kad joj je kćerka izrazila želju da skoči sa Starog mosta jer, kako je objasnila, do tada je nebrojeno puta izvodila skokove s visina od 17 metara.

- Međutim, strah se pojavio onog trenutka kad sam Taru videla da stoji na Starom mostu. Tada su mi "otkazale" i ruke i noge jer ogromna je visina. Ali skočila je odlično i jako sam ponosna - rekla je Nataša.

Oduševljenje Tarinim skokom nije krio ni višestruki šampion skokova sa Starog mosta i predsednik Kluba skakača u vodu "Mostari" Lorens Listo. Navodi da Tara nije baš slučajno skočila. Prethodno je izvela seriju skokova sa skakaonice "Duradžik" sa visine od 17, 6 metara.

- Nisam uživo gledao njen skok, ali video sam snimak i mogu reći da je bilo perfektno i da je odlično upala u vodu. Međutim, ekskluzivno, nakon što smo se i mi tek upoznali, mogu kazati da su prihvatili naš poziv da sledeće godine Tara otvori 457. skokove sa Starog mosta. Dakle da svojim skokom otvori našu tradicionalnu manifestaciju - otkrio je Listo.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.