Cvijanović: Odluka HR skandalozan i provokativan čin
Željka Cvijanović, Foto: Youtube printscreen / RTRS

osuda

Cvijanović: Odluka HR skandalozan i provokativan čin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić planirao je danas da poseti Jasenovac i Pakrac, ali mu hrvatske vlasti nisu dozvolile ulazak u zemlju

Objavljeno:

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da odluka hrvatskih vlasti da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabrane posetu Jasenovcu predstavlja "skandalozan i provokativan čin".

- Zabraniti bilo kome da položi venac i pokloni se žrtvama genocida u logoru Jasenovac, nije ništa drugo nego uvreda za žrtve, njihove potomke i srpski narod u celini - rekla je Cvijanović za Srnu.

Ona je istakla da dobrosusedska saradnja i pomirenje treba da počivaju na uzajamnom poštovanju, razumevanju i pažljivom odnosu, ne samo prema sopstvenoj, već i tuđoj prošlosti, kao i žrtvama.

- Ova zabrana predstavlja destruktivan potez koji ne priliči nijednoj modernoj, demokratskoj državi, a pogotovo ne punopravnoj članici Evropske unije -poručila je Cvijenović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić planirao je danas da poseti Jasenovac i Pakrac, ali mu hrvatske vlasti nisu dozvolile ulazak u zemlju.

Bonus video:

02:27

ČUVENOG PEVAČA IZNABADALI PESNICAMA! Muvao devojku ozloglašenog kriminalca, pa zamalo da ZAVRŠI U SAVI! Jeziva ispovest na Kurir TV

(Espreso/24 sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.