CRNE VESTI: Preminuo Duško Medić, TUGA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

TUGA!

CRNE VESTI: Preminuo Duško Medić, TUGA!

Bio je angažovan na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjauci za spoljnog saradnika za izvođenje praktičnih vežbi na Katedri građanskog prava

Objavljeno:

Sudija Ustavnog suda Republike Srpske Duško Medić preminuo je u Banjaluci u 69. godini, saopšteno je iz Ustavnog suda.

Medić je rođen u Banjaluci 7. avgusta 1953. godine, gdje je i diplomirao na Pravnom fakultetu 1977. godine, a na istom fakultetu je magistrirao 2002. godine. Doktorirao je u Novom Sadu 2004. godine.

Pravosudni ispit položio je 1979. godine u Sarajevu.

Pravosudnu karijeru započeo je 1981. godine kao sudija u Osnovnom sudu Banjaluka, a 1987. godine imenovan je za sudiju u banjalučkom Okružnom sudu.

Bio je predsednik građansko-privredno-upravnog odeljenja, te zamenik predsednika tog suda.

Za zamenika republičkog javnog tužioca Republike Srpske (za građansko, privredno i upravno pravo) imenovan je juna 1998. godine, a od oktobra 2003. godine je sudija Ustavnog suda Republike Srpske.

1 / 7 Foto: Profimedia

Bio je angažovan na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjauci za spoljnog saradnika za izvođenje praktičnih vežbi na Katedri građanskog prava.

Na istom fakultetu bio je predavač i na Pravnoj klinici za ljudska prava i slobode, dok je na Fakultetu pravnih nauka Panevropskog univerziteta "Apejron" Banjaluka bio angažovan kao redovni profesor.

Medić je preminuo juče. Komemorativni skup biće održan u subotu, 2. jula u 10.30 časova u Banskom dvoru, a sahrana je u 13.00 časova na Centralnom gradskom groblju u Vrbanji.

Bonus video:

12:22

SPREMA SE POGROM SRBA NA KOSOVU?! Stručnjaci: Imamo PLAN, nećemo sedeti u Beogradu i gledati kako nam SILUJU ŽENE i UBIJAJU DECU

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.