NATPIS NA GROBLJU SABLASNUO GRAĐANE! Da li je moguće da to zabranjuju? (FOTO)
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

TABLA PODIGLA BURU

NATPIS NA GROBLJU SABLASNUO GRAĐANE! Da li je moguće da to zabranjuju? (FOTO)

Gradonačelnik Gradačca, Edis Dervišagić osudio je postavljanje ploče. Dodao je da će o svemu porazgovarati sa imamom Kurjakovićem

Objavljeno:

Na ateističkom delu groblja u Gradačcu u BiH osvanula je ploča s natpisom: “Mesto za ukop građana iz mešovitih brakova”. Na ploči stoji i kako je na tom delu groblja zabranjeno obavljanje bilo kakvih verskih obreda i ostavljanje bilo kakvih obeležja.

Glavni gradačački imam, Nusret efendija Kurjaković za N1 tvrdi da je ploču samoinicijativno postavio radnik koji uređuje groblje kao i da je ona uklonjena nakon što su nezadovoljni građani to prijavili.

– To je naš radnik koji uređuje mezarluke nepažnjom postavio tu. Službe Medžlisa su, čim su ploču primetile, uklonile. Nema je više. Ploča više ne postoji. Nije bilo loše namere našeg radnika, koji se inače odlično bavi uređivanjem mezarluka – rekao je Kurjaković i dodao da nova ploča neće biti postavljena.

Gradonačelnik Gradačca, Edis Dervišagić osudio je postavljanje ploče. Dodao je da će o svemu porazgovarati sa imamom Kurjakovićem.

(Espreso / net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.