ALARMANTNO STANJE U ČELIĆU: Potopljeno više od 100 objekata, izlile se REKE! (VIDEO)
Čelić, Foto: Printscreen/Youtube/Klix.ba

NEMA MREŽE

ALARMANTNO STANJE U ČELIĆU: Potopljeno više od 100 objekata, izlile se REKE! (VIDEO)

Nastala je velika materijalna šteta

Objavljeno:

Obilne padavine u kasnim poslepodnevnim satima dovele su do izlivanja lokalnih reka zbog čega se veći deo Čelića, opštine u Bosni i Hercegovini, trenutno nalazi pod vodom. Putna komunukacija je prekinuta, a ugroženo je okvirno 100 objekata, potvrđeno je za Klix.ba.

Opštinu Čelić u kasnim poslepodnevnim satima zadesilo je alarmantno stanje usled obilnih kišnih padavina koje su dovele do izlijevanja lokalnih reka.

Trenutno je veći deo opštine pod vodom, poplavljeni su brojni objekti i automobili, putna komunikacija je prekinuta, a nadležne ekipe se nalaze na terenu.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Klix.ba

- Prema trenutno dostupnim informacijama, ugroženo je okvirno 100 objekata koji se nalaze u pet ili šest naselja. Takođe, oboreno je i nekoliko štala, a voda je odnela i jedan automobil. Odmah smo angažovali nekoliko firmi s mehanizacijom, uz komunalno preduzeće, kako bi se očistili prilazi i mostovi - kazao je za Klix.ba načelnik Čelića Admir Hrustanović.

Pred meštanima Čelića nalazi se besana noć, a prema prvim dostupnim informacijama, nastala je velika materijalna šteta.

Zbog novonastale situacije zakazana je i sednica lokalnog kriznog štaba, za vreme koje će biti detaljno analizirana situacija, uz eventualno donošenje adekvatnih mera.

Čelić je naseljeno mesto i središte je istoimene opštine u severoistočnom delu Bosne i Hercegovine, a od Tuzle je udaljen okvirno 40 kilometara. Sastavni je deo Tuzlanskog kantona, a graniči se sa Srebrenikom, Tuzlom, Loparama i Brčko distriktom.

(Espreso / Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.