LJUDI, PAZITE DECU: Pogledajte kako izgleda kada vam petarda eskplodira u ruci! (UZNEMIRIJUĆE FOTOGRAFIJE)
Foto: Profimedia

UŽAS

LJUDI, PAZITE DECU: Pogledajte kako izgleda kada vam petarda eskplodira u ruci! (UZNEMIRIJUĆE FOTOGRAFIJE)

Ministar komunikacija i saobraćaja BiH Ismir Jusko objavio je na Fejsbuku fotografije posledica upotrebe pirotehničkih sredstava
Objavljeno:

I pored stalnih upozorenja policijskih agencija, svake Nove godine, used upotrebe pirotehničkih sredstava, u Bosni i Hercegovoini bude povređenih. Ministar komunikacija i saobraćaja BiH Ismir Jusko objavio je na svom Fejsbuk profilu post i fotografije o posledicama upotrebe pirotehničkih sredstava.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Poštovani prijatelji,

Želim sa vama da podelim jedno nesrećno iskustvo koje se desilo pre dva dana, prijatelju od mog prijatelja. Proslavljajući jedan događaj, eksplodirala mu je petarda u ruci i učinila ga doživotnim invalidom (slike govore sve). Prema njegovoj izjavi, od momenta paljenja petarde, nisu prošle ni dve sekunde, kada mu je ista, eksplodirala u ruci.

Predviđeno vreme do aktiviranja petarde je između 5 i 7 sekundi. Sada raspravljati o mogućim atestima pirotehničkih sredstava na našem tržištu je besmisleno. Čovek je ostao invalid i tu je kraj priče. S obzirom da su pred nama praznici kada će pirotehnička sredstva biti aktuelna, voleo bih da ovaj slučaj bude pouka i drugima (posebno mlađoj populaciji), da im se proslave, ne pretvore u životne tragedije... napisao je Jusko.

Povrede od petardi su, osim u BiH, poslednjih godina su zabeležene i u susednim državama, a nije retkost da deci i odraslima, kao u ovom slučaju, moraju da se amputiraju prsti.

Prema rečima lekara nepravilnom upotrebom pirotehničkih sredstava mogu nastati povrede u vidu opekotina, oštećenja sluha i vida, povrede i amputacije, najčešće prstiju, kao i trovanja prilikom udisanja otrovnih isparenja. Stručnjaci naglašavaju da je reč o dubokim povredama u kombinaciji sa opekotinama, koje teško oštećuju funkcionalne dijelove šake, nerve, tetive, tako da lečenje traje mesecima.

(Espreso.co.rs / Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.