CIA objavila rezultate popisa u BiH! (FOTO)

A U bosni nemaju pojma o tome

CIA objavila rezultate popisa u BiH! (FOTO)

CIA kaže – Bošnjaka je 48,4, Srba 32,7, Hrvata, 14,6, a ostalih 4,3 odsto. U Zavodu za statistiku Srpske smatraju da je reč samo o američkim procenama
Objavljeno: 09:19h

Američka CIA bolje je izgleda obaveštena o rezultatima popisa u BiH od tamošnjih statističara! Na internet stranici ove obaveštajne agencije objavljeni su podaci o broju stanovnika, nacionalnoj strukturi, starosti i veroispovesti. Amerikanci su objavili sve što statističke agencije u BiH nisu ni nakon dve godine od popisa stanovništva. Zato se statističari pitaju- otkud Amerikancima podaci i jesu li tačni? Ni nakon 2 godine od popisa nema zvaničnog odgovora na to koliko stanovnika ima u BiH. Sudeći po dugotrajnom sukobu mišljenja u BiH, teško da će se saznati i do isteka zakonskog roka – 1. jula naredne, 2016. godine. Ipak, Amerikanci su, čini se, preduhitrili BH statističare. CIA kaže – Bošnjaka je 48, 4, Srba 32, 7, Hrvata, 14,6, a ostalih 4,3 odsto. U Zavodu za statistiku Srpske smatraju da je reč samo o američkim procenama.

- Naši demografi su to posmatrali u prethodnim godinama. CIA inače objavljuje te podatke, ne samo za BiH već i za druge zemlje i tu lako prave poređenja, ti podaci su procene - kaže Radmila Čičković direktor Republičkog zavoda za statistiku Republike Srpske. Federalna agencija i Agencija za statistiku na nivou BiH ne žele da komentarišu nezvanične rezultate popisa. Ipak, ako je sve nezvanično kako su Amerikanci detaljno prikazali demografsku sliku BiH – nacionalnu, versku, starosnu, polnu strukturu? Otkud podaci– pita struka? - Nas sad dodatno zbunjuje to što neka agencija iz neke daleke zemlje objavljuje podatke, a mi koji smo direktno učestvovali u popisu koji nas je koštao preko 40 miliona maraka, nemamo nijedan zvaničan podatak - izjavio je za RTRS demograf Stevo Pašalić. (Espreso.co.rs / mojkontakt.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.