VELIKA BRITANIJA SANKCIONISALA MILORADA DODIKA I ŽELJKU CVIJANOVIĆ! Evo šta uključuju kaznene mere
Milorad Dodik, Foto: Profimedia

SANKCIJE

VELIKA BRITANIJA SANKCIONISALA MILORADA DODIKA I ŽELJKU CVIJANOVIĆ! Evo šta uključuju kaznene mere

Ohrabreni od ruskog predsednika Vladimira Putina , njihovo nepromišljeno ponašanje preti stabilnosti i sigurnosti širom Zapadnog Balkana – rekla je Liz Trus, ministar spoljnjih poslova Velike Britanije u saopštenju

Objavljeno:

Velika Britanija je danas saopštila da je sankcionisala člana Predsedništva BiH i lidera SNSD Milorada Dodika i predsednicu RS Željku Cvijanović zbog, kako je opisano, pokušaja potkopavanja legitimiteta i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine.

Sankcije Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović uključuju zabranu putovanja i zamrzavanje imovine, saopšteno je iz Vlade Velike Britanije, piše Srpskainfo.

– Ovo dvoje političara namerno potkopavaju teško stečeni mir u Bosni i Hercegovini. Ohrabreni od ruskog predsednika Vladimira Putina, njihovo nepromišljeno ponašanje preti stabilnosti i sigurnosti širom Zapadnog Balkana – rekla je Liz Trus, ministar spoljnjih poslova Velike Britanije u saopštenju.

1 / 4 Foto: Profimedia

Dodik je okarakterisan kao “separatistički lider bosanskih Srba koji je pokrenuo akcije za povlačenje Republike Srpske iz ključnih državnih institucija, koristeći se podelom, opasnom, nacionalističkom retorikom, podrivajući domaći i regionalni mir i podstičući etničku mržnju i poricanje genocida”.

1 / 6 Foto: Profimedia

– Željka Cvijanović je javno veličala ratne zločince i negirala genocid u Srebrenici – saopštila je britanska vlada.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.