ON GOVORI ČAK 73 JEZIKA! Poliglota iz BOSNE podelio i čime se DANAS bavi! (VIDEO)
Muhamed Mešić, Foto: Printscreen/Youtube/MAKING IT IN Austria

SVAKA ČAST!

ON GOVORI ČAK 73 JEZIKA! Poliglota iz BOSNE podelio i čime se DANAS bavi! (VIDEO)

Jezički genije kaže da samo treba naći način kako da savladate gradivo, “i ako ste dovoljno uporni, uspeh je neminovan”

Objavljeno:

Muhamed Mešić (37) iz Tuzle pravi je fenomen jer, prema poslednjem prebrojavanju, govori čak 73 jezika, mada je moguće da se ta brojka uvećala u proteklih par meseci.

Mešić je pravnik, hebreista, japanolog, bio je i savetnik bivšeg makedonskog predsednika Đorđa Ivanova, a već sa 16 godina je postao opštinski odbornik. Dobitnik je i prestižne nagrade “Brainswork Make a Difference Award” 2010. godine u Beču.

Na pitanje kako neko može da govori 56 jezika, koje mu je postavljeno 2016. godine Muhamed je odgovorio kako je sve moguće.

– Važno je imati želju, a ja sam je imao. Silna ljudska volja je čudo ona je najčešće glavni “krivac” za naše uspehe. Svet na drugim jezicima izgleda drugačije, dok sva ta različita razmišljanja na stranim jezicima imaju sposobnost da stvore sasvim drugačiju sliku nego samo na jednom jeziku – rekao je on svojevremeno za Al Džaziru, a onda u međuvremenu naučio još 17 jezika.

Jezički genije kaže da samo treba naći način kako da savladate gradivo, “i ako ste dovoljno uporni, uspeh je neminovan”.

Muhamedu je u proseku potrebno dve to tri nedjelje za savladavanje elementarne komunikacije i osnova jezika.

“Što više jezika govorimo, lakše je učiti ostale, jer su jezici dosta povezani i dobar deo njih ima sličnosti. Od 360 dana u godini ja više od 200 provodim u avionu. Uvek putujem na razna predavanja, seminare, obuke… Ali ne žalim. Shvatio sam da je potrebno biti žrtva ako želite da uspete i ja to, zaista, jesam – kazao je on.

– Zato svima savetujem da ne žale sebe ako hoće da žive svoj film i budu svoji. Važno je imati cilj i raditi na ostvarenju istog, a rezultat dođe sam po sebi – poručio je Mešić.

Muhamed je danas rukovodilac u jednoj velikoj građevinskoj firmi iz Austrije i trenutno živi u Beču. Krajem prošle godine je dao intervju na Jutjubu u kojem je pričao o ratu u Bosni, kako je došao do svoje trenutne pozicije i koliko je teško kao stranac napraviti uspešnu karijeru u Austriji.

Bonus video:

04:39

BRZE VESTI 20.03.2022. 14-55

(Espreso/Aljazeera)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.