BIK UBIO MUŠKARCA (55) NA FESTIVALU: Situacija se u momentu OTRGLA KONTROLI, usledila JEZIVA TRAGEDIJA! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Itemfix

jezivo

BIK UBIO MUŠKARCA (55) NA FESTIVALU: Situacija se u momentu OTRGLA KONTROLI, usledila JEZIVA TRAGEDIJA! (VIDEO)

Lekar je učinio sve što je u njegovoj moći da spasi čoveka

Objavljeno:

Jedan muškarac je izboden na smrt, a dvojica su povređena nakon što su bačeni u vazduh dok su pokušavali da pobegnu od bikova tokom festivala u Španiji. Godišnji "encierrosi", na kojima se bikovi puštaju na ulice, ponovo su pokvareni tragedijom.

U mestu Onda, nadomak Valensije, muškarac (55) je doživeo dva srčana udara nakon što je uboden u gornji deo leve butine, blizu prepona. Zadobio je i teške povrede glave. Životinja je snimljena kako ga podiže u vazduh krajevima svojih rogova i baca na zemlju dok su se šokirani posmatrači sklonili ka vratima prodavnice nekoliko koraka dalje.

Drugi slavari su pokušali da odvuku bika kako bi ga sprečili da ponovo napadne povređenog čoveka dok je ležao bez svesti na zemlji. Pokušali su da ga ožive na licu mestu ali mu je srce stalo. Hirurg specijalista Gustavo Traver, koga su organizatori događaja angažovali kao dežurnog lekara dao je sve od sebe, ali bez uspeha.

Muškarac je hitno prebačen u bolnicu, ali je ubrzo posle obilnog krvarenja proglašen mrtvim. Gradska skupština mesta Onda potvrdila je u saopštenju nakon incidenta: "Zbog smrti čoveka u subotu popodne i u znak poštovanja i saučešća, ostali noćni događaji predviđeni programom su obustavljeni."

Fira de Onda se održava poslednje nedelje oktobra kada Onda slavi svog zaštitnika. Verska procesija i događaji poput puštanja bikova niz ulice su najveća atrakcija. Smatra se da je ovaj čovek prva osoba koju je bik ubio na godišnjem festivalu u Španiji od početka pandemije korona virusa. I drugi incidenti su se dešavali na festivalima u susednim provincijama.

Muškarac, za koga se smatra da je 25-godišnjak iz Ekvadora, jedan je od dvojice povređenih u La Pobla de Farnalsu u provinciji Valensija u subotu. Na snimku se vidi kako čoveka u crvenom ogrtaču bik baca u vazduh nakon što je jurio niz ulicu i udario ga s leđa.

Nekoliko sekundi ranije povređeni čovek je snimljen kako se svađa sa drugim koji je, izgleda, pokušavao da ga pomeri i izvuče sa ulice, a životinja je na kraju pojurila. Još jedan slavar je potrčao na bika u pokušaju da ga natera da nastavi dalje, ali je bik nastavljao da napada onesvešćenog čoveka dok je nepomično ležao na pešačkom prelazu.

Njegove povrede, kao i povrede druge osobe (36), opisane su kao "ozbiljne" kada su hitno prevezeni na bolničku kliniku u Valensiji. Pre pandemije koronavirusa, pojedini slavari su skoro svake godine stradali na španskim festivalima koji su uključivali puštanje bikova na ulicu poput čuvenog San Ferminesa u severnom gradu Pamplona.

Tokom 2015. godine sedmoro ljudi je stradalo na takvim festivalima od početka jula do sredine avgusta, piše Metro.co.uk.

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.