SVI SU U ŠOKU ZBOG STRAVIČNOG ZLOČINA! Muž i žena ubili TRUDNICU I NJENU DECU, hteli da izvade i ukradu BEBU!
Ronda Karlson iz Alabame, Foto: Madison County Jail

užas!

SVI SU U ŠOKU ZBOG STRAVIČNOG ZLOČINA! Muž i žena ubili TRUDNICU I NJENU DECU, hteli da izvade i ukradu BEBU!

Mislim da im je ovo bilo 'najjednostavnije' rešenje - samo da ubiju sve

Objavljeno:

Žena iz Alabame osuđena je na doživotni zatvor bez mogućnosti uslovnog otpuštanja zbog učešća u ubistvu trudne supruge njenog muža bigamiste. Oni su pored trudne žene ubili i članove njene porodice, uključujući dvoje male dece.

Ronda Karlson (48), priznala je krivicu 27. oktobra u vezi s ubistvima Kristin Smolvud Henderson 2015. godine, žrtvinog nerođenog deteta, njene majke Džejn Smolvud, njenog osmogodišnjeg sina Klejtona Danijela Čembersa i njenog jednogodišnjeg nećaka, Eli Sokolovskog.

Karlson, koja je majka dvoje dece, izbegla je smrtnu kaznu nakon što je pristala da svedoči protiv svog supruga Kristofera Hendersona, koji je bio organizator ubistava.

U vreme ubistava, Henderson je prolazio kroz parnicu razvoda od Kristin, koja je bila trudna devet meseci.

Kristofer je ostavio Rondu, od koje se nikada nije pravno razveo, zbog Kristin. Ali onda je došao do nje kada su stvari s Kristin počele da se pogoršavaju 'pa su se ponovno spojili i zajedno su osmislili ovu zaveru i izveli je'", kaže za "People" zamenik glavnog tužioca okruga Medison Tim Gan.

"Karlson je pretpostavljala da će se pomiriti i nastaviti brak, ali Kristin je bila trudna i nju je delilo samo nekoliko nedelja od porođaja. Kristofer je bi u procesu razvoda i verovatno bi morao da plaća alimentaciju", kaže Gan.

"Mislim da im je ovo bilo 'najjednostavnije' rešenje - samo da ubiju sve. Nekako su mislili da će im proći", dodao je.

Gan kaže da je Henderson, radnik na održavanju, bio ljut što će morati Kristin da plaća alimentaciju, kao i zbog toga što je bilo mogućnosti može da izgubi pravo na posete njihovom detetu.

Kako tvrdi, Henderson je takođe bio ljut na svog svekra, Kristininog oca, jer je svekar doveo Kristin da živi s njim u njegovoj kući kada je par počeo da ima probleme.

Prvobitni plan je bio da se ubije Kristinin otac.

"Prvobitno su planirali da ubiju samo oca, ali on je osećao da bi bilo gore za oca ako bi ubio ostatak porodice, jer bi onda otac morao da živi s tim. Zboog toga je ubio sve ostale u porodici dok je otac bio na poslu", kaže Gan.

Na dan ubistva, 5. avgusta, Kristofer i Ronda su se odvezli do svekrove kuće nedugo nakon što je Kristin otišla po svog sina Klejtona u školu.

Henderson je ušao u kuću, a Karlson je stajala kao stražar "kako bi se uverila da Kristin dolazi i kako bi ga obavestila da bude spreman", kaže Gan.

Henderson je pucao u Kristininu majku u kuhinji, a zatim je više puta izbo nožem 15-mesečnog Elija dok je ležao u dečjim kolicima kolici u dečjoj sobi. Zatim je čekao da se Kristin i Klejton vrate kući.

"Kada su Kristin i Klejton ušli u kuću, on je prvo ubio Klejtona, a zatim napao Kristin u garaži", kaže on.

Gan kaže da osim što je upucao Kristin, Henderson ju je "više puta ubo nožem i izvadio bebu iz njene utrobe i i nju ubo".

Gan ističe da je par u jednom trenutku planirao da odgaja Kristinino dete.

"Zapravo su zajedno planirali da uzmu bebu i da je gaje", kaže on id odaje da su hteli ga izvade iz utrobe, uzmu i napuste grad.

Nakon ubistva, Karlson je ušla s plinskom bocom i zapalili su kuću.

Gan kaže da su i Henderson i Karlson uhvaćeni uz pomoć snimaka snimci sigurnosnih kamera. Snimljeni su kako ulaze i izlaze iz kuće.

Advokatica Ronde Karlson je istakla da je ona svesna da se "uvalila preko glave" i da smatra da je podlegla uticaju.

"Ona je toliko volela svog supruga da nema šta ne bi za njega uradila. Ona je izmanipuslisana", kaže advokatica.

Bonus video:

01:07

GODIŠNJICA UPOKOJENJA MITROPOLITA AMFILOHIJA

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.