ĆERKA PITALA MAJKU "U KOJU RUPU IDE TO"? Kada je shvatila šta je, HITNO je odvela kod ginekologa i operisali su je
Žena, Foto: Profimedia

bizarno

ĆERKA PITALA MAJKU "U KOJU RUPU IDE TO"? Kada je shvatila šta je, HITNO je odvela kod ginekologa i operisali su je

U dobi od 16 godina konačno joj je dijagnostifikovana vaginalna pregrada (septum) - stanje u kojem se ženski reproduktivni sastav nije u potpunosti razvio, ostavljajući podeljeni deo tkiva u vagini

Objavljeno:

Tee Bartlett je 24-godišnja devojka iz Australije rođena je sa dve vagine. Kao tinejdžerka mislila je da je "normalno" koristiti dva tampona odjednom pre nego što joj je postavljena retka dijagnoza, prenosi Daily Mail.

Kada je majku upitala "u koju rupu" treba staviti tampon, smesta ju je odvela lekaru. U dobi od 16 godina konačno joj je dijagnostifikovana vaginalna pregrada (septum) - stanje u kojem se ženski reproduktivni sastav nije u potpunosti razvio, ostavljajući podeljeni deo tkiva u vagini.

Čekanje na dijagnozu

Kada su posetili lekare, Tee kaže da su zanemarili sve što je govorila. "Druga lekarka me pregledala i rekla da je sve to normalno, te nas je izgurala iz ordinacije. Bila sam u potpunom šoku. Osećala sam se ludo jer sam imala dve vagine. Mislila sam da ću izludeti, nisam verovala samoj sebi", priznala je Tee.

Međutim, nije odustala i potražila je treće mišljenje od ginekologa koja joj je naposletku potvrdila da ima dva vaginalna otvora. Upozorila je Tee da bi joj to stanje moglo otežati seksualne odnose, dok bi porod mogao biti opasan pa je iduće godine hirurški odstranila pregradu.

Javljaju joj se žene sa sličnim pričama

"Pregrada je bila predebela da bi je mogli izrezati i bila je dugačka kao prst, a sezala je sve do vrata materice. Vaginalna pregrada normalna je za bebe u materici, no trebala bi se razgraditi. Moja jednostavno nikad nije. Bila je i deblja i dublja od normalne, zbog čega sam morala na operaciju", objasnila je devojka i dodala da je "neko mogao zaglaviti u njoj tokom seksa jer je jedan od otvora upola manji od normalnog".

"To me izbezumljivalo. Moj tadašnji dečko je moj sadašnji i dobro je reagovao kada sam mu rekla za svoje stanje. Rekao je da ćemo se s time nositi kada dođe vreme za to", otkrila je Tee.

Otkako je svoje iskustvo podelila na društvenim mrežama mnoge žene joj se javljaju sa sličnim pričama.

"Drago mi je što nisam jedina. Neko vreme mislila sam da sam idiot jer nisam shvatala da ne bi trebalo imati dva otvora tamo dole. No, nakon što sam objavila video o tome, shvatila sam da niko od žena s istim stanjem to takođe nije znao. Više se ne brinem o tome. To je sada iza mene", zaključila je devojka.

(Espreso/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.