ČOVEK JEDVA OSTAO ŽIV: Napala ga MORSKA NEMAN, 1 "beznačajna" STVAR MU SPASILA ŽIVOT! (VIDEO)
Ajkula, Foto: Profimedia

za dlaku!

ČOVEK JEDVA OSTAO ŽIV: Napala ga MORSKA NEMAN, 1 "beznačajna" STVAR MU SPASILA ŽIVOT! (VIDEO)

Kalifornijski surfer uspeo je da se odbrani od napada velike bele ajkule ovog vikenda udarivši ajkulu u lice.

Objavljeno:

Kalifornijski surfer je udario veliku belu ajkulu u lice, rekavši da je to bio "beznačajan udarac" koji mu je spasio život. Navodno čak nije ni bio dobar udarac.

Kalifornijski surfer uspeo je da se odbrani od napada velike bele ajkule ovog vikenda udarivši ajkulu u lice. Pribegavanje pesnicama je bilo iznenađujuće dobro, a ajkula je surfera ostavila na miru nakon njegovog "bednog" udarca, mada ne pre nego što mu je nanela ozbiljnu povredu noge.

Erik Stejnlej (38) sedeo je ove nedelje ujutru na svojoj dasci za surfovanje u zalivu Bodega u Kaliforniji, kada je osetio da ga je nešto ščepalo za nogu i odvuklo ga ispod talasa.

- Osećaj je bio veoma težak, poput plivanja sa vrećom cigli na vama - rekao je Stejnlej za novine "Press Democrat" u Santa Rosi u telefonskom intervjuu iz svog kreveta na odeljenju intenzivne nege Memorijalne bolnice Santa Rosa.

Desnom rukom udario je "masivno lice" grabljivice, a zatim joj je "zario prste u oko, ne toliko agresivno, samo pokušavajući da shvatim šta je to". Jednom kada je zaključio da je doživeo retki napad ajkule, počeo je da se bori, udarajući morskog psa u lice i pritom je tokom udaraca rukom udarao i po ajkulinim zubima.

- Bio je to tako jadan udarac u poređenju sa tim koliko je ovo stvorenje bilo veliko - rekao je za ABC News, i dodao: "vidite da sam posekao ruke na njenim zubima". U tom trenutku je verovao da će umreti.

- Počeo sam da vidim mrlje i onda pomislio da definitivno neću uspeti - rekao je on.

Za čudo, međutim, uspeo je da se oslobodi i odmah je isplivao na površinu da upozori svoje kolege surfere.

- Urlao je "ajkula", "napolje", "upomoć" - prisetio se za ABC Džared Dejvis, koji je surfovao nedaleko od Stejnlija. Pomogao je povređenom Stejnliju da se dokopa obale, gde su drugi surferi napravili improvizovani steznik od kanapa za dasku za surfovanje za njegovu izgriženu nogu, dok je drugi surfer trčao uz liticu do svog auta i pozvao hitnu.

Iako je Stejnlej zahvalan što je živ, ajkula je kao rezultat napada prekinula i delomično prerezala nerv u nozi, a u utorak je imao prvu od verovatno još mnogo operacija koje ga očekuju. Pokrenut je GoFundMe koji će mu pomoći pri prikupljanju sredstava za oporavak. Planira da ponovo surfuje, iako nije siguran da li će ikada biti isto.

- Surfovanje je veliki deo mog života i zaista me smiruje - rekao je za The Press Democrat.

- Ali jednostavno ne znam da li ću više imati taj osećaj sedeći tamo. Verovatno ću ponovo izaći na vodu i gledati da li je ajkula još uvek tu - zaključio je Stejlej, prenosi New York Post.

Bonus video:

10:32

JA SAM KARMIČKI PREDODREĐENA ZA DRAME! Jelena Karleuša za Espreso o BORBI sa PORODICOM i pokretanju BIZNISA!

(Espreso/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.