PRETVARALA SAM SE DA SPAVAM! Silovatelj osuđen na 280 godina, zlostvaljao je devojčice, žrtve otkrile sav užas
Džejson Robert Porter, Foto: Foto: Pensador/Twitter

užas

PRETVARALA SAM SE DA SPAVAM! Silovatelj osuđen na 280 godina, zlostvaljao je devojčice, žrtve otkrile sav užas

Jedna od Porterovih žrtava, jedanaestogodišnja devojčica, svedočila je na suđenju da ju je Porter maltretirao kada je otišla kod njega da se igra sa njegova dva adolescentna sina

Objavljeno:

Džejson Robert Porter (49) zlostavljao je četiri devojčice u dobi od 1 do 13 godina od 2008. do 2016. godine i snimao na desetine žrtava bez njihovog znanja.

On je ranije ovog meseca osuđen po 16 krivičnih dela za seksualne zločine nad decom i dečju pornografiju, kao i za 36 prekršaja zbog narušavanja privatnosti.

Jedna od Porterovih žrtava, jedanaestogodišnja devojčica, svedočila je na suđenju da ju je Porter maltretirao kada je otišla kod njega da se igra sa njegova dva adolescentna sina kada je imala samo četiri godine, izvestila je San Luis Obispo Tribune.

"Pretvarala sam se da spavam“ - svedočila je žrtva ranije ovog meseca, prema lokalnim novinama.

Zamenica okružnog državnog tužioca Melisa Čabra, koja je raspoređena u Jedinicu za seksualni napad i zlostavljanje dece, rekla je da je zadovoljna što je konačno pružila pravdu za Porterove žrtve pet godina nakon što je uhapšen.

- Hrabrost mlade žrtve tokom svedočenja na sudu pred nasilnikom nadahnjuje me da nastavim svoj rad na ovim slučajevima i borim se za pravdu za sve preživele seksualnog zlostavljanja u našoj županiji - rekla je Čabra nakon što je Porteru izrečena presuda.

Porter se odrekao prava na suđenje s porotom, pa je slučaj saslušao sudija Višeg suda okruga San Luis Obispo Barri T. LaBarbera, koji ga je proglasio krivim i u ponedeljak osudio na 280 godina.

- Radio sam ovo dugo vremena i video sam mnogo stvari, a ovo je za mene bilo veoma teško da gledam - rekao je LaBarbera na sudu tokom izricanja presude, navodi San Luis Obispo Tribune.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.